Україна

Яку Україну будує команда Януковича

1 April 2010, 13:17

Як повідомили  в Секретаріаті заступника Голови ВРУ, Микола Томенко ініціюватиме проведення найближчим часом парламентських слухань на тему: «Стратегія гуманітарної політики сучасної України». Основною причиною такого рішення М.Томенко назвав «непоодинокі дії нової влади, направлені проти цінностей української держави, її культури та загалом гідності українського народу». Зокрема, за його словами, йдеться про призначення Міністра освіти та науку, зміну керівництва Національної телекомпанії та інші неоднозначні кадрові рішення.

Водночас, М.Томенко зауважив, що ближчим часом плануються наступні дії в такому антидержавному напрямку. Зокрема, М.Томенко зауважив, що, як інформують представники Партії регіонів, згідно з розподілом сфер впливу, при формуванні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення всі рішення приймає Голова СБУ, а за сумісництвом керівник телевізійного холдингу групи каналу «Інтер» Валерій Хорошковський. «Це безпрецедентний випадок, коли Голова Служби безпеки і співвласник майже десяти телевізійних каналів визначатиме склад Нацради, яка зобов´язана ці канали контролювати», - наголосив Віце-спікер.

Окрім того, М.Томенко вважає, що неадекватно буде сприйняте і рішення стосовно звільнення керівництва Національної радіокомпанії України, що за квотою відходить іншій фінансово-політичній групі, якій подобається приміщення та земля в центрі Києва, якою володіє НРКУ. М.Томенко відмітив, що ініціатори зміни керівництва Національної радіокомпанії, очевидно, не знають, що в НРКУ працює більше тисячі людей, на її базі виходять чотири радіоканали, а до її структури входять Будинок звукозапису, низка відомих мистецьких колективів тощо. Він також наголосив, що на сьогоднішній день Національна радіокомпанія України залишається ледь не останнім осередком української духовності у місті Києві.

«Все, що зараз відбувається у гуманітарній сфері - наслідок того, що ні Президент, ні уряд досі не презентували стратегії гуманітарної політики нової влади і, очевидно, кожен з високопосадовців та бізнесменів намагаються всіляко реалізувати або свої бізнес-інтереси, або власні політичні проекти», - відмітив Віце-спікер.

Заступник Голови Верховної Ради наголосив, що найближчим часом Президент повинен публічно презентувати стратегію гуманітарної політики України, а Верховна Рада на ініційованих ним парламентських слуханнях заслухати керівництво уряду стосовно того, яким буде зміст та інструмент реалізації цієї гуманітарної політики, що її презентує влада. «В іншому разі, ми можемо дійти до того, що не лише будуть лунати антиконституційні заяви, а й хтось із високопосадовців запропонує Україні здатися в полон до якоїсь іншої сильнішої братської держави», - наголосив політик.

 

JeyNews

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі