Події

В Житомирской области милиция показала собранный у населения арсенал оружия. ФОТО

8 April 2010, 16:29

8 квітня в УМВС України в Житомирській області працівники управління громадської безпеки наочно показали журналістам центральних та обласних засобів масової інформації зброю та боєприпаси, що надійшли від людей упродовж останнього місячника, який тривав упродовж березня 2010 року.

Як розповів заступник начальника - начальник міліції громадської безпеки УМВС Валерій Марчевський,  до територіальних органів внутрішніх справ області громадяни добровільно здали 165 одиниць зброї, серед них і нарізна зброя часів Великої Вітчизняної війни, і мисливська нарізна зброя, і 140 одиниць  мисливських   гладкоствольних рушниць. Серед цього арсеналу є також пристрої для відстрілу гумових куль, газова та холодна зброя,  «самопали», майже дві сотні набоїв різного калібру. Траплялися, скажімо так, й історичні експонати початку минулого століття.

Найбільш результативним місячник виявився для Бердичівського, Коростенського та Овруцького районів області і Корольовського району м. Житомира, де до територіальних органів внутрішніх справ було здано від 11 до 29 одиниць зброї.

Але головним результатом проведення таких заходів, відзначив Валерій Іванович, є те, що необлікована зброя не потрапляє до рук порушників закону та не слугує насильству.

Загалом же з початку року лише на Житомирщині за порушення правил дозвільної системи 476 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 190 КУпАП (Порушення   громадянами   порядку   придбання, зберігання,  передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї), що передбачає накладення  штрафу  від  трьох  до  п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 85 грн.) з конфіскацією зброї або без такої.

Також було виявлено 70 фактів незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами або вибуховими речовинами, за якими порушено кримінальні справи відповідно до ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), якою передбачено позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі