Економіка

На Житомирщині побільшало підприємців

10 September 2007, 14:05

За інформацією начальника головного управління економіки Житомирської облдержадміністрації  Зінаїди Янченко, у Житомирській області зростає кількості суб’єктів малого та середнього бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

За І півріччя 2007 року в області реєстраційними та єдиними дозвільними центрами видано 2900 дозвільних документів, що на 60% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Інфраструктура підтримки підприємництва області представлена 7 бізнес-центрами, 20 кредитними спілками, діє 2 фонди підтримки підприємництва, фермерства, 68 страхових компаній, 66 інформаційно-консультативних установ, 29 громадських приймалень, 33 «гарячих ліній» та 87 інших громадських об’єднань підприємців.

Також в області функціонує 22 асоціації фермерів (в кожному районі, крім Народицького), діє обласна Асоціація платників податків, при Житомирській торгово-промисловій палаті працює третейський суд.

На фінансування заходів Комплексної та регіональних програм розвитку малого підприємництва з обласного бюджету та бюджетів районів і міст області на 2007 рік передбачено 780 тис. грн., з яких 300 тис. грн. - із обласного бюджету. Фактично на 2007 рік із обласного бюджету вже виділено 100 тис. грн., із яких протягом І півріччя використано 36 тис. грн., у тому числі 14 тис. грн. направлено Житомирському регіональному фонду підтримки підприємництва на часткове відшкодування відсоткової ставки за кредитами, що залучаються суб’єктами малого підприємництва області.

Протягом І півріччя 2007 року за рахунок коштів Українського державного фонду підтримки фермерських господарств на поворотній основі надано кредити 7 фермерським господарствам в сумі 170 тис. грн. та 11 господарствам 282,4 тис. грн. на безповоротній основі, які направлені  на відшкодування частини витрат, пов’язаних зі сплатою відсотків за користування банківськими кредитами, а також на придбання сільськогосподарської техніки, будівництва сільськогосподарських споруд тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі