Події

Кому потрібні «діти вулиці»? (2 фото)

10 September 2007, 15:25

Дитяча бездоглядність – не просто негативне соціальне явище. Сьогодні – це гостра і страшна проблема усього суспільства. Бездоглядність можна розглядати як сім’я, з якого проростають жебрацтво, бродяжництво, дитяча наркоманія, злочинність. Причому, діти не тільки стають жертвою злочинів, але й самі вчиняють протиправні діяння. Останнім часом злочини, що скоюють неповнолітні, вражають навіть досвідчених правоохоронців своєю жорстокістю, а самі малолітні злочинці – холоднокровністю.

Майже щодня працівники кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВС України в Житомирській області вилучають з вулиць безпритульних дітей.

 

 

Переважно це вихованці інтернатних закладів, втікачі з рідних домівок, причому як мешканці нашої області, так і з інших регіонів України. Проте, як би це грубо не звучало, усі вони – потенційні жертви зловмисників або ж самі порушники закону.

З 13 по 27 серпня міліція спільно зі службами у справах неповнолітніх місцевих держадміністрацій та громадськістю провела на території області оперативно-профілактичну операцію „Діти вулиці”, метою якої стало забезпечення соціального захисту неповнолітніх, запобігання серед них таких негативних явищ, як бездоглядність та безпритульність, використання в жебрацтві.

19 серпня до Ємільчинського райвідділу міліції звернувся житель с.Бобриця, повідомивши про те, що з його будинку невідомим викрадено значну суму грошей – майже 3 тисячі гривень. Працівники міліції оперативно встановили особу та затримали зловмисника – 16-річну мешканку сусіднього с.Бараші.

Не залишилась поза увагою кримінальної міліції і проблема розповсюдження наркотиків у молодіжному середовищі. 21 серпня працівники Житомирського райвідділу в ході проведення оперативно-розшукових заходів виявили в с.Нова Вигода наркопритон. 29-річний місцевий мешканець надавав приміщення літньої кухні власного господарства для вживання наркотиків особам, серед яких був 12-річний(!) житель цього ж села.

За словами начальника відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВС України в Житомирській області Бориса Васькевича, лише за короткий час проведення операції працівники міліції доставили до міськрайвідділів області 120 підлітків, з них 27 – за бродяжництво, 2 – за жебрацтво.

 

 

17 неповнолітніх поміщено у притулки, ще 25 дітей потребували негайної медичної допомоги, а тому доставлені у лікарні. За цей же час працівниками міліції складено 785 протоколів про адміністративні правопорушення, скоєні дітьми і відносно них. Відповідальність за вчинення насильства у сім’ї відносно дітей понесуть 95 осіб, понад 70 батьків притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків по вихованню своїх дітей. Порушено 3 кримінальних справи за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Ольга Номерчук, прес-служба УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі