Україна

Житло в Києві подорожчає ще на 40%

12 September 2007, 07:59

Ріст цін на житло в Києві до кінця року складе 30-40%, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент компанії "Міськжитлобуд" (Київ) Денис Костржевський.

"Осінь - традиційний час пожвавлення на ринку нерухомості, перевибори внесуть свої корективи у формування ціни. Чим більше виборів, тим вищі ціни на нерухомість, тому що гроші, що вкидаються в економіку, стимулюють попит на квартири", - сказав він.

Костржевський також відзначив, що компанія "Міськжитлобуд" не відчула стагнації, що спостерігається на ринку нерухомості.

"Продаж квартир у житловому комплексі "Голосієво", що будує наша компанія, у літній період не припинявся, ми не відчули стагнації ринку, навпаки, у порівнянні з липнем-серпнем минулого року кількість проданих квартир збільшилася в три рази", - відзначив він.

За даними компанії, у 2006 році ріст цін на нерухомість склав близько 65%, причому основне подорожчання припало на період з липня по грудень.

У той же час середня вартість 1 кв. м в обласних центрах України за перше півріччя 2007 року виросла на 8,3% і склала $1495 за 1 кв. м.

Такі дані містяться на порталі Domik.net з посиланням на комітет з аналізу ринку Асоціації фахівців з нерухомості України.

За даними комітету, найбільші темпи приросту вартості 1 кв. м житла за шість місяців року зафіксовані в Житомирі (+36,3%), Рівному (+27,0%), Луцьку (+25,3%), Черкасах (+23,2%); Херсоні (+22,7%), Полтаві (+22,0 %), Донецьку (+19,2%).

Зокрема, оператори ринку Житомира пояснюють бурхливий ріст цін гострим дефіцитом житла в місті - за шість років в експлуатацію здано всього чотири багатоквартирних будинки.

Зниження середньої вартості 1 кв. м житла спостерігалася в трьох містах - Ужгороді (-2,7%), Луганську (-5%) і Одесі (-16,5%).

У той же час, у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Тернополі, Миколаєві, Івано-Франківську і Чернівцях ринок переживає стагнацію: на дешеве житло ціни знижуються, а на дороге - залишаються стабільними або трохи збільшуються, відзначають аналітики.

Источник: Большой Строительный Портал

http://zakyiv.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі