Події

В Житомирском районе мужчина обустроил в съемном доме теплицу для выращивания конопли. ФОТО

23 April 2010, 10:17

21 квітня в одному з сіл Житомирського району працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України викрили осередок вирощування наркосировини та затримали його організатора.

В одному з домогосподарств, на околиці села, господар (втім, як згодом з’ясувалось, він є жителем Вінницької області, а тут лише тимчасово  винаймав житло) облаштував одну з кімнат помешкання для вирощування голландських конопель. Така собі міні-теплиця у будинку.

Процес вирощування був детально продуманий та практично пристосований до умов житла. Зокрема, було обладнано системи поливу, обігріву та вентиляції в автоматичному режимі.

Як пояснив 49-річний чоловік, всі ці пристосування він створив, аби виростити марихуану для власного споживання.

- Життя не вдалося, то тепер мені все одно, що зі мною буде... Хотів спробувати.

Проте вилучена наркосировина та спеціальні пристосування вказують на те, що справжня мета була іншою. До того ж,  специфічне насіння сортової низькорослої марихуани (у народі – гідропоніки) навряд чи випадково потрапило до рук садовода-любителя. За деяким даними, одне зернятко таких конопель на чорному ринку коштує від 2 до 15 євро.

Начальник ВБНОН УМВС України в Житомирській області Сергій Дзюбенко, коментуючи подію, зазначив, що дане затримання стало завершальним етапом операції по викриттю злочинного угрупування, яке займалось розповсюдженням наркотиків на території області. Загалом після дозрівання одна рослина гідропоніки може принести прибуток своєму власнику на суму близько 5 тисяч гривень. У помешканні було вилучено 15 кущів таких рослин та поліетиленовий пакет з вологим листям рослин зеленого кольору.

На даний час працівники міліції працюють над встановленням каналів надходження насіння та збуту готового продукту. За зібраними матеріалами вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи за статтями 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель)  Кримінального кодексу України.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі