Україна

Літак Качинського міг розбитися через відключену систему сигналізації

23 April 2010, 14:01

Причиною катастрофи літака польського президента Леха Качинського могла стати непрацююча система попереджувальної сигналізації.

Як заявив начальник авіапарку польського президента Томас Петржак, система могла бути відключена, тому що аеропорт у Смоленську не дозволяв її використовувати.

Він також повідомив, що авіапарк Леха Качинського перебуває в жахливому технічному стані.

"З того часу, як я вступив на посаду 11 років тому, я чекав на поставку нових авіалайнерів, але нічого так і не купили. Літаки Туполєва не відповідають західноєвропейським вимогам безпеки, навіть "Аерофлот" їх уже не використовує. Пілоти, які ними управляють, не можуть відповідати за життя пасажирів", - сказав Петржак.

Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився вранці 10 квітня під час заходу на посадку в аеропорту "Північний" у Смоленську. У катастрофі загинули 96 людей, серед них - Качинський з дружиною, глава Нацбанку, військове керівництво, міністри та депутати.

Вже розшифровані "чорні скриньки" Ту-154. Як найбільш імовірна причина катастрофи розглядається помилка пілотів. Вони допустили заборонене в таких погодних умовах (туман) зниження, а після цього не змогли вирівняти літак, оскільки не врахували особливості даної моделі. Експерти вважають, що в останні секунди польоту врятувати лайнер вже було неможливо.

ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі