Україна

Оренда житла у всіх великих містах подорожчала

14 September 2007, 06:53

Питання оренди житла, а точніше, його вартості - болюче для українців, що проживають не тільки в столиці, але і в будь-якому іншому більш-менш великому місті, повідомляє Утро

Зокрема, перекіс, причому не на користь попиту, спостерігається останнім часом на ринку оренди житла Харкова. Приватні підприємці вкладають гроші в елітне житло, тоді як економ-клас - найбільш затребуваний. Крім того, через інтерес студентів і приїжджих робочих до багатокімнатних квартир, експерти прогнозують у вересні стрибок цін на цей вид житла.

Зростання квартплати і вартості комунальних послуг, яка збільшилася в середньому в 2,5 разуи стало закономірною причиною стрибка цін на зйомне житло в Харкові. Місцеві орендодавці підняли ціни на квартири мало не до рівня столичних, завдяки чому фактично прогоріли. Адже основними наймачами і вчора, і сьогодні залишаються студенти і випускники - до 60 відсотків всіх клієнтів ринку, а їх платоспроможність не висока. Тому орендодавці зараз більшою мірою орієнтуються на спроможніших громадян.

http://rep-ua.com/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі