Україна

Тимошенко вже попередила ЄС про можливе двовладдя

14 September 2007, 11:27

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що у новому парламенті політичним силам буде важко домовитися щодо змісту змін до Конституції України.

Про це вона заявила в інтерв’ю журналістам у п’ятницю після зустрічі з Генеральним секретарем Ради ЄС, верховним представником з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Хав’єром Соланою, повідомляє УНІАН.

Тимошенко наголосила, що під час зустрічі з Соланою обговорювалися питання проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

Вона зазначила, що після виборів в найкоротші строки необхідно буде сформувати уряд.

Тимошенко наголосила, що вона проінформувала Солану про те, що якщо у демократичних сил не вистачить голосів для формування свого уряду, то БЮТ не буде входити в широку коаліцію.

Крім того, за її словами, якщо політики не домовляться щодо нової редакції Конституції, то в Україні триватиме двовладдя.

"І я пояснила Солані, чому ми є прихильниками референдуму", - зауважила лідер БЮТ.

Крім того, за словами Тимошенко, під час зустрічі обговорювалося питання щодо наближення України до ЄС та спрощення візового режиму.

При цьому, наголосила вона, питання щодо її можливого прем’єрства не порушувалося.
"Зараз зарано обговорювати такі речі", - сказала вона.

В свою чергу, генсек Ради ЄС наголосив, що Україні необхідно провести чесні і прозорі дострокові вибори до ВР і після цього швидко сформувати новий Кабінет міністрів.

Солана зазначив, що саме новий Кабмін має вжити заходів стосовно забезпечення стабільності в Україні.

"Сподіваюся, що після закінчення виборів Україна отримає нові можливості", - сказав він.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі