Події

Житомирський УБОЗ за один день вилучив на території України 42 контрабандних авто вартістю 1 млн. доларів США (3 фото)

14 September 2007, 17:10

10 вересня працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області на території 13 областей України проведено вилучення 42 автомобілей, загальна вартість яких складає близько 1 млн. доларів США та які легалізовані за підробленими документами.

 

 

Водночас у членів злочинного угрупування було вилучено 40 тис. доларів США з ознаками підробки та речові докази злочинної діяльності фігурантів (бланки з відбитками печатки нотаріуса, печатка нотаріуса, ксерокопії бланків свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, підроблені доручення на право розпорядження та управління транспортним засобом і інші документи).

Проведення такої масштабної операції стало можливим завдяки співпраці з спецпідрозділами по боротьбі з організованою злочинністю одночасно в 13 регіонах України, а саме м. Києві, Вінниці, у Волинській, Луганській, Дніпропетровській, Сумській, Чернівецькій, Чернігівській, Полтавській, Тернопільській, Одеській, Київській областях та Автономній Республіці Крим.

Документування злочинної діяльності учасників організованої групи з корумпованими зв’язками проводилось УБОЗ УМВС України в Житомирській області протягом декількох місяців поточного року.

Як зазначив на зустрічі з представниками мас-медіа перший заступник начальника УМВС – начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області полковник міліції Вадим Лашук, учасниками організованої злочинної групи упродовж 2006-2007 років контрабандно було ввезено на територію України понад 100 автомобілів, у тому числі викрадених за кордоном, та легалізовано їх з використанням фіктивних нотаріальних доручень. Установлено, що фігуранти розробили схему, за якою, з використанням розгалужених корумпованих зв’язків у митних органах та серед працівників ДАІ, контрабандно ввозили на територію України з країн ближнього та дальнього зарубіжжя автотранспортні засоби та в спеціально обладнаних майстернях знищували і перебивали номери агрегатів (шасі, кузовів), виготовляли підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, державні номерні знаки.

 

 

У подальшому через нотаріусів Житомирської та інших областей на підставі фіктивних документів (підроблених технічних паспортів,  паспортів громадян України без їх власників) оформлювались доручення на продаж автомобілів, які реалізовувались громадянам України.

 

 

Наразі затримано чотирьох учасників організованої злочинної групи. Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених:

 ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно);

ст. 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу);

ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

ЦЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі