Суспільство

В Житомирской области "бизнесмены" через дырку выкачали из нефтепровода 9 тонн дизтоплива

4 August 2010, 09:32

Наприкінці липня працівниками Ємільчинського районного відділу УМВС України в Житомирській області спільно з службою охорони дочірнього підприємства «Прикарпатзахідтранс» було виявлено незаконну врізку в продуктопровід підприємства поблизу села Красногірка.

«Затримано по даній справі четверо осіб: громадяни Білорусії, Росії та двоє жителів Вінницької області, - повідомив слідчий Ємільчинського РВ УМВС України в Житомирській області Олег Гіжецький. - У зловмисників було вилучено близько дев’ять тонн дизельного палива».

З метою реалізації свого злочинного задуму ними був придбаний занедбаний будинок у старенької жительки села, але без офіційного переоформлення документів щодо майна. Поблизу хатини вони закопали дві цистерни, місткістю близько трьох тонн. За допомогою 400-метрового шлангу ці резервуари злочинці з’єднали із нафтопродуктопроводом. Оскільки серед зловмисників був спеціаліст нафтопереробної справи, а саме громадянин Білорусії, то справу з незаконним відбором дизпалива було налаштовано по такій схемі, щоб тиск подачі палива у трубопроводі не падав, а відповідні регламентуючі відділи «Прикарпатзахідтранс» не мали можливості зафіксувати зменшення об’ємів продукції.

Тільки 26 липня затриманими особами з місця скоєння злочину було вивезено близько трьох тонн дизпалива. На «точку» зловмисники приїздили спеціально переобладнаним мікроавтобусом, всередині якого була вварена бочка для перевезення викраденого дизпалива. Виїжджаючи на трасу, паливо переливалося у бензовоз, який постачав нафтопродукцію до реалізаторів. Яких саме, на даний час встановлюється.

Працівниками УМВС України в Житомирській області затримали всіх фігурантів цієї резонансної справи. Проти підозрюваних порушена кримінальна справа за статтею 185 ККУ (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та статтею 292 (пошкодження об'єктів магістральних нафтопродуктопроводів , вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Злочинна пристрасть до «чорного золота» загрожує затриманим позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

За попередніми підрахунками, завдані підприємству «Прикарпатзахідтранс» збитки складають близько 109 тисяч гривень.

Антон Сичевський, спеціаліст ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі