Україна

Цушко хочет в отставку!!!

30 September 2007, 21:35

«Заява Міністра внутрішніх справ Василя Цушка

Шановні громадяни!

Сьогодні я прийняв рішення про відставку. В п’ятницю стан мого здоров’я різко погіршився. Я розумію, що час, необхідний для лікування та реабілітації вплине на ситуацію в Міністерстві внутрішніх справ.

Мушу констатувати, що отруєння завдало значного удару по моєму здоров’ю, що не дозволяє мені сьогодні з етичних підстав залишатися лише формально на посаді міністра.

Моя подальша відсутність в міністерстві не дозволить мені повністю реалізувати всі розпочаті ініціативи: боротьбу з корупцією, очищення міліції від комерційного тягаря, посилення соціального захисту співробітників МВС. На жаль, стан здоров’я не дозволив мені завершити роботу по усіх цих напрямках. Я з гордістю передаю своєму наступнику Міністерство, в якому стало менше корупції, Міністерство, в якому співробітники стали більш соціально захищеними, Міністерство, співробітники якого відчувають вагомість та необхідність їхньої праці саме для держави та громадян.

Я не тримаюся за крісло. Я розумію, що ані вибори, ані політичні партії, ані політичні лідери не можуть бути вищими за майбутнє держави та народ. Весь час на посту Міністра внутрішніх справ я працював на Україну та Закон. Я не виконував жодних політичних чи олігархічних замовлень, не проводив політичних чисток, не ламав нікого через коліно. Для мене завжди пріоритетом були, є й будуть Законність, Конституція та Порядок. Я залишаю міліцію, яка вже знає, що можна працювати, не беручи участі в рейдерстві, не закриваючи в СІЗО опозиційних політиків, міліцію, яка знає, що міністр не повинен ховатися за спини підлеглих.

Я подаю у відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Я роблю цей крок у момент, коли він вже не буде сприйматися як передвиборча агітація, або як реакція на результат виборів. Бажаю всім політикам пам’ятати, що вони працюють заради України, а не заради задоволення власного егоїзму та посад.

Я буду працювати в політиці. Буду працювати, бо бачу різницю між обіцянками політичних лідерів та їхніми вчинками. Буду працювати, бо обіцяв дуже багатьом громадянам України змінювати ситуацію на краще. Працюватиму, бо завжди дотримувався, і буду дотримуватись свого слова.

Маю честь,

Василь Цушко


"ОБКОМ"
http://www.obkom.net.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі