Події

У Житомирській області зібрали врожай наркосировини і порушили 500 кримінальних справ

4 October 2007, 16:04

Як повідомляє прес-служба УМВС України Житомирській області, незважаючи на заходи, що вживають працівники міліції у боротьбі з незаконним обігом наркотиків, наркоситуація в цілому по області залишається складною. Хоча, за словами начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Сергія Дзюбенка, на Житомирщині намітилась певна тенденція до зменшення наркозлочинності.

Упродовж п’яти місяців, починаючи з травня, в результаті проведених заходів з незаконного обігу було  вилучено понад 400 кг наркотичних засобів і сировини, майже 1 кг синтетичних психотропних речовин, знищено 145 тисяч рослин наркотиковмісних культур. Працівники міліції області викрили та ліквідували 2 підпільні нарколабораторії та задокументували 60 фактів зберігання наркотиків.

Понад 7 тисяч присадибних ділянок підлягали ретельному обстеженню, в результаті чого виявлено 300 фактів незаконного посіву снодійного маку і конопель.

Так, тільки на одній присадибній ділянці жительки одного з сіл Любарського району міліціонери виявили та знищили понад 10 тисяч рослин небезпечного зілля. Непоганий врожай у вигляді макової соломки вагою в десяток кілограмів!

Працівниками міліції на автодорогах області було затримано 39 кур’єрів, які перевозили наркотичні засоби і сировину. На початку вересня працівниками міліції на території Житомирського району було затримано злочинну групу у складі 3 – осіб, які перевозили з території Попільянського району 30 кг коноплі.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери виявили  групу наркоділків, які займались збутом наркотичних засобів у великих розмірах на території м. Андрушівка та в обласному центрі. У зазначених громадян було виявлено та вилучено 3 кг марихуани та 5 кг макової соломки, яку останні зберігали з метою збуту.

За час проведення операції було порушено понад 500 кримінальних справ, в тому числі майже 170 за фактами збуту наркотиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі