Події

Служба безпеки має претензії до коростенської „Жовтневої кузні” на 150 тисяч

8 October 2007, 18:07

Співробітники Управління Служби безпеки України в Житомирській області продовжують виявляти факти незаконного одержання із державного бюджету відшкодування податку на додану вартість, - повідомляє Прес-група УСБУ в Житомирській області

Цього разу механізм штучного формування податкового кредиту у підприємства шляхом здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій використали службові особи відкритого акціонерного товариства «Коростенський завод шляхових машин «Жовтнева кузня». Перевіркою даної інформації встановлено, що підставою для незаконного нарахування та отримання відшкодування ПДВ стали фінансово-господарські документи про придбання металопродукції – ливарного чавуну. Як було відображено у бухгалтерському і податковому обліках ВАТ (які і були надані до Коростенської ОДПІ для незаконного відшкодування ПДВ), закуповувалася вона нібито у товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстрованого у місті Києві. Воно, в свою чергу, відображало придбання металопродукції у ще одного київського товариства з обмеженою відповідальністю, яке має ознаки фіктивності. Насправді ж (і це підтверджено проведеною спільною з податківцями перевіркою) керівництво ВАТ «Жовтнева кузня» отримувало ливарний чавун частково - на металобазах м.Києва, частково – завозило із власного заводського складу.

Таким чином, службові особи ВАТ «Коростенський завод шляхових машин «Жовтнева кузня», зловживаючи своїм службовим становищем та діючи з корисливих мотивів, заволоділи чужим майном в особливо великих розмірах - бюджетними коштами у сумі понад 150 тисяч гривень.

Відтепер з’ясуванням обставин відшкодування ПДВ та перевіркою інших сумнівних фінансово-господарських операцій, проведених ВАТ, займатиметься прокуратура м.Коростеня, куди було передано наявні матеріали і якою було порушено кримінальну справу за частиною 5 статті 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі