Події

В Житомирі затримано злодія-домушника

9 October 2007, 14:11

Наприкінці липня до Житомирського міськвідділу міліції одна за одною стали надходити заяви громадян про квартирні крадіжки. Й недивно: сплеск у скоєнні такого роду злочинів майже завжди правоохоронці відмічають літньої пори,  із настанням відпусток, коли оселі тривалий час залишаються без нагляду. У даних випадках кожного разу злочинцю вдавалось потрапити до помешкання, підібравши ключ до вхідних дверей тої чи іншої квартири.

Як повідомляє помічник начальника Житомирського МВ УМВС Наталія Чугунська, працівники міліції аналізували кожну заву про вчинення крадіжки з квартири, і дійшли висновку, що злочин скоює одна і та сама особа. Проведення оперативно-розшукових  заходів щодо розшуку та затримання злочинця, дуже скоро дало можливість натрапити на слід крадія.

У вересні підозрюваного було таки затримано. Ним виявився 30-річний мешканець м. Коростеня. Чоловік потрапив до нашого міста за направленням служби зайнятості, щоб отримати професійну освіту, адже до цього часу він встиг пройти іншу „школу” – за вчинення крадіжок був засуджений чотири рази. За останнього звільнення він пробув на волі всього 4 місяці.

Кожного разу зловмисник виходив на „полювання” навмання, намагаючись відчинити замок на вхідних дверях чужої оселі одним з ключів, що мав завжди із собою. До речі, під час затримання оперативники вилучили у нього 3 зв’язки різноманітних ключів. Якщо спроба була вдалою – виносив вироби із золота та гроші. Причому, діяв настільки акуратно, що інколи господарі не одразу помічали пропажу або вважали, що „похазяйнував” хтось із рідних. У зв’язку з цим працівники міліції вважають, що далеко не всі потерпілі звернулись до них. Та й затриманий стверджує, що вчинив більше крадіжок, однак пригадати адреси не може.

Наразі правоохоронцями доведено причетність затриманого до скоєння чотирьох квартирних крадіжок в м. Житомирі, ще за двома такими фактами, вчиненими в м.Бердичеві проводиться розслідування. Залишив квартирний злодій свій слід в рідному м.Коростені та навіть у м. Чернігові.

Отже, звертаємось до можливих жертв крадія: якщо у вас трапилась схожа неприємна історія, негайно зверніться до відділення міліції Корольовського району м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі