Економіка

Як працює прокуратура у Житомирській області у сфері економіки

17 October 2007, 10:43

121 кримінальну справу порушили з початку року працівники прокуратури області в економічній сфері. 47 з них вже  на розгляді в суді. Крім того, до відповідальності притягнуто 160 посадових осіб, - повідомляє служба інформації радіостанції „Житомирська хвиля”.

Проведеними перевірками встановлені непоодинокі факти, коли керівники та інші службові особи реформованих підприємств, на власний розсуд,  розпоряджаються майновими паями громадян.

Так, прокурором Черняхівського району порушено кримінальну справу за фактом незаконного придбання директором сільськогосподарського підприємства права на майнові паї, які належали іншим громадянам. У цьому випадку нотаріусом Черняхівської державної нотаріальної контори посвідчено договори купівлі-продажу та дарування майнових паїв на підставі підроблених доручень.

Факти економічних злочинів прокуратура виявила також у сфері енергозбереження, оподаткування та бюджетній сфері. Але жодного прізвища порушників законодавства прес – служба прокуратури не повідомляє.

Економічний  ефект від діяльності головної контролюючої структури області в результаті виявлення згаданих злочинів склав 8 мільйонів 400 тисяч гривень.  З них три мільйони 700 тисяч вже повернуто до державного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі