Економіка

Як стрибають ціни у Житомирській області

18 October 2007, 08:33

Як зміни на споживчому ринку Житомирщини торкнулися кожного її жителя - знають у головному управлінні статистики області. Вересневі ціни (у порівнянні з серпнем) найбільше піднялися на олію - це 23 відсотки. У межах від 3 х до 8-ми відсотків зросли ціни на маргарин, м’ясо, тваринні жири, мінеральну воду, молоко, йогурти, сири, масло та яйця, повідомляє „Житомирська хвиля”

Якщо ж рахувати від початку року, олія подорожчала на 50 відсотків, борошно - на 30, до 14 відсотків зросли ціни на алкогольні напої, фруктові соки, молоко, яйця, та харчові продукти з них.

Значне подорожчання спостерігається не лише в продовольчій сфері. Ціни на бензин зросли на 18 відсотків і на цьому не зупиняються… Проїзд у залізничному транспорті подорожчав на 13 відсотків. За послуги дошкільних дитячих закладів треба платити на 44 відсотки більше, ніж на початку року, за навчання у ВУЗ-ах - на 20 відсотків, за санаторно-курортні послуги – майже на 30 відсотків більше.

Про комунальні тарифи - годі й казати.

Разом з цим, доходи населення у порівнянні з минулим роком зросли лише на 24 відсотки - повідомляє прес-служба Міністерства праці і соціальної політики. За офіційними даними цього відомства незмінним залишається тільки рівень бідності в Україні – 28 відсотків населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі