Події

Житомирська суддя попалася на хабарі у розмірі 2,5 тисяч доларів

16 December 2010, 09:35

 $2,5 тис. одержала Сахібжамал Баренко, суддя Богунського райсуду Житомира, від чоловіка. Обіцяла прийняти рішення на його користь у цивільній справі. 18 травня її затримали під час отримання грошей. Порушили кримінальну справу. Її розглядає Козятинський міжрайонний суд Вінницької області, - пише Тетяна Сарахан, Gazeta.ua.

— Вже судять нашу суддю-хабарницю, — каже Тетяна Барановська, керівник Житомирської правозахисної групи ”Меч правосуддя”. Вона з колегами прийшла під суд. Тримають плакати ”Суддів-хабарників — за ґрати!”, ”Хабарницю до відповідальності”. — Ми хочемо, щоб її посадили. Бо вся наша організація — це ті, хто потерпів від свавілля прокуратури та беззаконня суддів.

— Якщо суддя бере хабар, то як може об’єктивно виносити рішення? — додає житомирка Алла Шпортко. — Тому й у тюрмах багато невинних, а із затриманими жорстоко поводяться. Треба це свавілля зупиняти.

— Подивимося, як обвинувачена буде поводитися на засіданнях, — говорить Діна Сорока, виконувач обов’язків голови Козятинського міськрайсуду. — Бо на першому слуханні кілька разів в обморок падала. Вона взагалі татарка. Цікаво була одягнута. Спідниця у формі бочки, зачіска непонятно яка.

Житомир.info

 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі