Україна

Одесит "Міша-мільйон" стане заступником мера Києва

22 December 2010, 14:47

Кандидатуру колишнього заступника одеського градоначальника запропонував київській мерії регіонал Сергій Ківалов.

 

Глава Київміськадміністрації Олександр Попов запросив на посаду заступника глави КМДА найбагатшу людину Одеси Михайла Кучука. Не дивлячись на те, що офіційно на посаді Кучук ще не затверджений, він вже приступив до своїх обов'язків.

На батьківщині до Кучука ставлення неоднозначне. В одеській мерії виданню "Сегодня" розповіли, що Кучук, по суті, тримав у своїх руках будівельний ринок міста. За даними одеських ЗМІ, статки Кучука наближаються до 250 млн доларів, це одна з найбагатших людей міста. Сам він, щоправда, неодноразово цю інформацію спростовував.

"Його називали Міша-мільйон або Міша-кишеня за просто ударні темпи хабарництва. З 2005 року, коли він став віце-мером, ставки хабарів у місті виросли в 5-10 разів", - розповів виданню керівник великої будівельної компанії Іван (ім'я змінене).

"Ми зараз тільки-тільки доторкнулися до цієї теми, - розповів глава тимчасової комісії з розслідування діяльності колишньої міської влади Одеси, депутат міськради Ігор Марков. - Робота ускладнюється тим, що далеко не всі документи вивішувалися на офіційному сайті і були опубліковані. Найважливіші приховувалися, тому нам доводиться працювати в архівах. Але вже сталі відомі окремі афери, через які місто недоотримало десятки мільйонів доларів".

Щоправда, колеги Кучука це заперечують. "Все це брехня. Кучук - прекрасний професіонал, Києву з ним пощастило", - заявив колишній віце-мер Вахтанг Убірія.

Появу Кучука в київській мерії пов'язують з головним юристом Партії регіонів Сергієм Ківаловим, який начебто лобіював земляка в Київ. Але сам регіонал це спростовує.

"Я нікого не лобіював. Такі справи вирішують в АП, а я там не працюю. Але якби зі мною вирішили порадитися, я б сказав, що знаю Михайла Кучука давно. Він грамотний фахівець в області містобудування і будівництва і здібний архітектор. До того ж - хороша людина. Думаю, що він сам заявив про себе, йому лобісти не потрібні. А моя думка з приводу його приходу в київську мерію: чим більше одеситів працюватиме в Києві, тим більше буде порядку", - пожартував Ківалов. За матеріалами: Сегодня / П.З.

ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі