Економіка

Бухгалтери європейських країн провели в Житомирі свою наукову конференцію

22 October 2007, 18:23

18-19 жовтня в Житомирі відбулася VІ Міжнародна конференція „Наукові дослідження в сфері бухгалтерського обліку, контролю та аналізу теоретико-практичного значення та напрями подальшого розвитку”.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

У роботі конференції взяли участь бухгалтери-науковці та бухгалтери-практики з усіх областей України, а також із Болгарії, Білорусії, Великобританії, Латвії, Чехії та Польщі.

Розглянуто сучасні можливості провадження бухгалтерського обліку, нові методи планування господарської діяльності та управляння фінансовими ресурсами підприємств і держави. Відбувся обмін досвідом із підготовки майбутніх бухгалтерів-практиків.    

Учасників форуму привітав заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Орлов. „Переконаний, що цей форум допоможе узагальнити зроблене та знайти нові підходи, принципи та методи наукового сприяння в організації бухгалтерської справи як у нашому регіоні, так і Україні" – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Організатором проведення шести міжнародних наукових конференцій із бухгалтерського обліку, які, починаючи з 2002 року, традиційно проходять у Житомирі, є обліково-фінансовий факультет Житомирського технологічного університету. На базі цього вищого навчального закладу у 70-тих роках минулого століття було засновано Житомирську наукову бухгалтерську школу.  Завдяки зусиллям Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора економічних наук, нині завідувача кафедрою бухгалтерського обліку та контролю професора Франца Бутинця з 1991 року вона розпочала новий етап свого розвитку. Сьогодні здобутки житомирської наукової бухгалтерської школи  відомі  далеко за межами України.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності наукової бухгалтерської школи є якісна підготовка кваліфікованих фахівців із бухгалтерського обліку, контролю та фінансів. На обліково-фінансовому факультеті Житомирського технологічного університету готують спеціалістів з напряму „Економіка та підприємництво” та „Облік і аудит”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі