Україна

На Подолі викопали людський кістяк

30 October 2007, 08:17

Минулого тижня, в четвер, під час проведення робіт із підведення водопровідної труби до старого подільського будинку на вул. Спаській, 11 знайшли людський кістяк.

Його викопали з десятиметрової траншеї екскаватором. Рештки людини побачив головний інженер місцевого ЖЕКу. Міліцію викликали о 16.45. Приїхали п’ятеро ”беркутівців”, представники Подільського райвідділу міліції та кілька експертів-криміналістів.

Рештки були заховані приблизно на двометровій глибині. Експерти зібрали череп і кістки, поклали їх у ящик і повезли на експертизу. Залишків домовини поблизу скелета не було.

Кістяк знайшли у дворі триповерхового довоєнного будинку. Його на Подолі звели ще в 1937-му. Подоляни кажуть, що раніше на цьому місці було кладовище.

— Точно відомо, що будинок N9 на Спаській, що стоїть на перехресті з Межигірською, побудований на місці старої Воскресенської церкви. Вона стояла на Подолі приблизно з 80-х років XVII століття. Як відомо, біля кожної церкви раніше робили погости. Напевне, що й кістяк звідти, — припускає в розмові з ”ГПУ” Людмила Костянтинівна Пономарьова, 68 років, працівник управління охорони культурної спадщини КМДА.

Місцеві кажуть, за останній час у районі Спаської кілька разів знаходили людські кістяки. У п’ятницю кореспондент ”ГПУ” був свідком, як робітник викинув лопатою з траншеї чергову людську кістку.

http://gpu.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі