Україна

Смешко піде на Ющенка судом за звання

30 October 2007, 09:44

Колишній голова Служби безпеки Ігор Смешко оскаржуватиме указ президента Віктор Ющенка про позбавлення його дипломатичного рангу надзвичайного і повноважного посла.

Адвокат Смешка Віктор Петриненко повідомив Радіо "Свобода", що його клієнт звернувся до нього з проханням підготувати позов щодо незаконності цього указу президента.

За словами адвоката, найближчим часом цей позов буде поданий до суду – після того, як Смешко, який зараз перебуває за межами України, повернеться.

Як відомо, у понеділок, 29 жовтня, Ющенко позбавив колишнього голову СБУ Смешка дипломатичного рангу надзвичайного i повноважного посла, скасувавши відповідний указ тодішнього президента Леоніда Кучми як такий, "що виданий безпідставно".

Також у понеділок з таким же формулюванням Ющенко іншим указом позбавив військового звання генерал-майора колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Смешко очолював СБУ з вересня 2003 року по лютий 2005 року.

Сацюк був призначений першим заступником голови СБУ наприкінці квітня 2003 року i звільнений із цієї посади в грудні 2004 року після скандалу з отруєнням Ющенка, яке сталося, як вважають, на дачі у Сацюка.

Відтоді Сацюк переховується в Росії і заперечує свою причетність до отруєння тодішнього кандидата у президенти України.

Смешко теж не раз заперечував найпоширенішу версію, якої дотримується Ющенко, що отруєння сталося на дачі Сацюка.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі