Україна

Єхануров розказав, за яких умов він ввійде в коаліцію

30 October 2007, 14:32
Кандидат в народні депутати від НУ-НС Юрій Єхануров підписав зобов’язання увійти до коаліції демократичних сил. Це відбулося під час вчорашнього засідання президії Народного союзу «Наша Україна», під час якого обговорювалася тактика партії в питаннях створення коаліції, - повідомляє proUA із посиланням на «КоммерсантЪ-Украина».
Як повідомляє видання, першим і найважливішим пунктом засідання стала «тактика створення коаліції», в рамках якої обговорювалося офіційне звернення до президії кандидата в народні депутата Юрія Єханурова.
За словами членів політради, звернення Юрія Єханурова до президії складалося з дев’яти спірних питань.
За словами Юрія Ключковського, три спірні питання які вимагають подальшого обговорення, це «вимоги БЮТ скасувати призов в армію вже в 2008 році, обіцянка повернути внески Ощадбанку СРСР протягом двох років і відсутність в договорі зобов’язання не продовжувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення».
Учасники засідання зійшлися на тому, що питання про призов в армію є прерогативою президента України.
Що стосується повернення внесків, було вирішено зобов’язати БЮТ до голосування за кандидатуру прем’єра надати графік їх погашення і свої пропозиції з реалізації цієї ініціативи.
За інформацією видання, підсумком обговорення цього питання стало підписання Юрієм Єхануровим зобов’язання увійти до коаліції демократичних сил, яку мають намір створити НУ-НС і БЮТ.

Раніше Єхануров спростував свої заяви про можливий вихід з парії у разі, якщо члени президії блоку “Наша Україна – Народна самооборона” відмовляться розглянути його пропозиції для узгодження позицій з БЮТ при створенні демократичної коаліції.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі