Україна

Мороз "прихворів". Щоб не передавати владу своїми руками?

2 November 2007, 08:48

Спікер Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз "прихворів".

Цю інформацію "Українській правді" підтвердила керівник прес-служби Верховної Ради Вікторія Шведова.

Вона не змогла відповісти на запитання, чи справді Мороз перебуває у лікарні.

"Олександр Олександрович прихворів. Це все, що я можу вам сказати", - зазначила Шведова.

Водночас, за деякими даними, Мороз може перебувати у лікарні.

Як відомо, відповідно до регламенту Верховної Ради, перше засідання підготовчої депутатської групи з підготовки першого засідання нового складу парламенту має бути скликане головою Верховної Ради попереднього скликання, а в разі його відсутності - першим заступником чи заступником голови Верховної Ради.

Якщо голова Верховної Ради попереднього скликання або його заступники не скликають з будь-яких причин у зазначений термін перше засідання підготовчої депутатської групи, народні депутати, делеговані до її складу, збираються на її засідання самостійно наступного дня після закінчення десятиденного строку.

Верховна Рада нового скликання збирається на першу сесію у залі засідань Верховної Ради не пізніше ніж на тридцятий день після офіційного оголошення результатів виборів.

Водночас, згідно з регламентом, спікер попереднього скликання бере участь у першому засіданні парламенту нового скликання.

Зокрема, голова Верховної Ради попереднього скликання запрошує новообраних народних депутатів до складення присяги і надає слово для її зачитування найстаршому за віком народному депутату. Він також виступає з доповіддю перед новообраними депутатами.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі