Суспільство

Житомирських козаків нагородив Митрополит Володимир

6 November 2007, 13:29

У четвер, 1 листопада, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, очолив Божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі у співслужінні духовенства єпархії. На малому вході 11 священиків єпархії були удостоєні різних церковних нагород.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії

Після богослужіння владика Гурій вручив церковні грамоти та ордени Блаженнішого Митрополита Володимира за заслуги перед Святою Православною Церквою українському козацтву - представнику гетьмана МГО КЗ у Житомирській області генерал-полковнику В.Бондарчуку, головному отаману обласного округу генерал-хорунжому Я.Возному, отаману Охорони генерал-осаулу В.Загуляєву, головному писарю-начальнику штабу, козацькому полковнику В.Камлуку.

У звертанні до присутніх архіпастир зазначив особливу роль нагород, приурочених 15-й річниці Харківського Архієрейського собору, що і визначило подальший шлях існування канонічної Української Православної Церкви.

«Ці нагороди є видиме підтвердження вашої вірності Православній Церкві та служінню православному українському народу. Здавна козаки захищали не тільки Батьківщину, але й віру. І нині в непрості часи розкольницьких коливань православне козацтво, вірне своїй присязі, готове обороняти рідну землю й Матінку Церкву», - сказав владика.

По закінченні урочистості архієпископ Гурій подякував духовенству та прочанам, які були присутні, за спільну молитву й призвав на всіх Боже благословення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі