Події

УМВС України в Житомирській області радить берегти автомобілі

6 November 2007, 15:03

Останнім часом на території Житомирської області почастішали випадки крадіжок речей громадян з власних транспортних засобів. Безпечно лишаючи авто незамкненим та без нагляду, господарі ризикують втратити особисті речі, адже любителі легкої наживи тільки й очікують на чергову безпечну жертву. Ще один варіант – слідкуючи за потенційною жертвою, зловмисники підшукують момент, коли вона залишає автомобіль на тривалий час і без встановленої сигналізації. У такому випадку замкнене авто – не проблема.

Так, 1 листопада до Корольовського райвідділу міліції звернувся 29-річний житель обласного центру, повідомивши, що з його автомобіля „ВАЗ-2102” невідомий, попередньо пошкодивши замок дверцят, викрав жіночу сумочку, у якій знаходилися гроші в сумі 600 гривень, мобільний телефон та продовольчі товари на загальну суму понад тисячу гривень.

Буквально через годину з подібною заявою до Богунського райвідділу міліції звернувся 25-річний власник автомобіля „Рено”, повідомивши, що з його автомобіля зникли речі на загальну суму понад 700 гривень.

Вже наступного дня до міліції звернувся приватний підприємець із заявою про те, що в період з 12 до 13 години по вул.Вітрука в обласному центрі на автостоянці  одного з магазинів, де власник залишив автомобіль „Фольцваген” без нагляду, із салону зникли документи на авто та його особисті документи.

Працівники міліції мали припущення, що усі три випадки крадіжок вчинені однією і тією ж особою. Підозри правоохоронців об’єктивно підтвердились, коли оперативниками карного розшуку було затримано 46-річного житомирянина, а у ході перевірок встановлена його причетність до цих злочинів. Викрадене частково вилучено.

Слід зазначити, що автомобільними злодіями дуже часто є неповнолітні особи.

5 листопада до Малинського райвідділу міліції звернувся житель райцентру, повідомивши, що вночі з його автомобіля „Субару”, який він залишив поблизу свого будинку, зникли речі на загальну суму понад 2 тисячі гривень.

За підозрою у скоєнні цього злочину міліціонери затримали 16-річного жителя м.Малина, у якого вилучено викрадене.

Іще одна заява про крадіжку з автомобіля „Фольцваген” надійшла від 37-річного малинчанина, у якого із салону машини зникла автомагнітола. Працівники міліції обґрунтовано підозрюють у скоєнні цієї крадіжки трьох місцевих жителів, найстарший з яких тільки досяг повноліття.

Шановні громадяни! Залишаючи без нагляду свої транспортні засоби, особливо у нічний час, Ви ризикуєте безпекою Вашого майна. Будьте обачними та обережними. Не залишайте навіть на нетривалий час без нагляду свої автомобілі. Для попередження викрадення обладнайте авто протиугінними пристроями.

ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі