Суспільство

Головне управління юстиції Житомирської області відкрило лекторій для школярів

13 November 2007, 18:07

У Будинку правосуддя відбулося урочисте відкриття чергового навчального процесу в юридичному лекторії для старшокласників обласного центру, створеному при Головному управлінні юстиції у Житомирській області тринадцять років тому.

Про це повідомляє прес-служба Управління.

З вітальним словом до учнівської молоді, батьків та вчителів звернувся начальник Головного управління юстиції Василь Шундрик, який побажав юним успішного навчання, наполегливості у досягненні своєї мети. Адже на заняття до лекторію приходять здебільшого ті, хто у майбутньому мріє поєднати свою долю з професією правника.

Починаючи з листопада і до травня наступного року, юридичний лекторій працюватиме щочетверга з 16.00 до 18.00. Поглиблений курс з права  для  школярів 9 – 11 класів, які є переможцями та учасниками міської, обласної, національної олімпіад з основ правознавства або просто бажають більше дізнатися про юриспруденцію, тут викладають досвідчені фахівці Головного управління юстиції, прокуратури, суду, податкової інспекції, органів нотаріату, кращі вчителі історії і права.

В ході навчання в лекторії, крім лекційних занять, його слухачі мають змогу побувати на судових засіданнях, ознайомитися з практикою роботи приватних нотаріальних контор міста.

Навчальна програма  юридичного лекторію побудована на основі вступних іспитів до Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого (м. Харків). До речі, кращі слухачі лекторію за результатами конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт мають шанс отримати від Головного управління юстиції направлення на безкоштовне навчання до уже  згаданого ВНЗ та інших вищих навчальних закладів України, в яких готують спеціалістів у галузі права.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі