Економіка

Підприємці Житомирщини мають шанс пройти стажування за кордоном

22 November 2007, 09:32

За інформацією головного управління економіки Житомирської облдержадміністрації, в межах програми «Українська ініціатива» регіональна робоча група міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва продовжує конкурсні відбори спеціалістів на перепідготовку (за рахунок коштів Державного бюджету України) та стажування на провідних українських та закордонних підприємствах (за рахунок міжнародної технічної допомоги).

Крім того, продовжуються конкурсні відбори спеціалістів на стажування:

За програмою Уряду ФРН у Німеччині:

тримісячне стажування (вимога - знання німецької мови);

одномісячне стажування (вимога - знання англійської мови);

одномісячне стажування (надаються послуги перекладача), група перших керівників підприємств (топ-менеджерів).

За програмою Maneger`s Training Programme (MTP – IV) стажування протягом двох-трьох місяців у країнах ЄС – конкурсні відбори будуть здійснюватися відповідно до набору необхідної кількості кандидатів (вимога – знання англійської, німецької, французької мов).

За програмою Уряду Швеції «Нордпрактік» одномісячне стажування (вимога - знання англійської мови).

Претенденти на стажування у встановленому порядку подають документи секретарю робочої групи МЦПК: м. Житомир, вул. М. Бердичівська 25, кімната 207, тел. (0412) 37-14-83, 37-33-64.

Інформацію щодо стажування можна отримати на веб-сторінці Міністерства економіки України: www.me.gov.ua та веб-сторінці Програми «Українська ініціатива»: www.ukrini.org.ua.

Програма заходів з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва по Житомирській області «Українська ініціатива» діє, починаючи з 2001 року.

За цей період для сфери підприємництва на базі вищих навчальних закладів міста Києва Житомирською регіональною робочою групою на конкурс для отримання другої вищої освіти за напрямами: «Економіка і підприємництво», «Менеджмент» направлено 46 чоловік за наступними критеріями: віком до 40 років, вища освіта та певний стаж управлінської роботи (не менше 1 року), з яких пройшли конкурсний відбір в Міжвідомчому центрі при Міністерстві економіки України 22 чоловік, з них 18 отримали другу вищу економічну освіту у Київському національному торговельно-економічному університеті, 1 чоловік закінчив Київський національно-економічний університет.

Щодо наступного етапу Програми - стажування фахівців на провідних підприємствах Європейського Союзу (Німеччини, Франції, Швеції, інші) пройшли конкурсний відбір в Міжвідомчому центрі при МЕУ 1 спеціаліст по Програмі Local MTP та направлені на стажування до Німеччини 3 спеціалісти по програмі InWEnt.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі