Україна

Бориспiль дорожчає швидше столицi

27 November 2007, 09:12
За один тiльки жовтень вартiсть квартир у Борисполi зросла на 10%. Внаслiдок цього цiна житла у райцентрi наблизилася до показникiв столицi. Якщо гостинки тут продаються все ще по $50–60 тис. (в столицi $65–70), то двокiмнатнi квартири дешевше, нiж за $90 тис., знайти практично не можливо.

Рiелтори стверджують, що подорож чання житла у Борисполi має специфiчнi прични. За словами директора АН «Градiєнт» Лариси Яреми, у нинiшньому роцi в мiстi розпочало функцiонувати декiлька нових органiзацiй, якi залу чили у свiй штат значну кiлькiсть спецiалiстiв з усiєї України i забезпечили їм безвiдсотковi кредити на житло.
«Мова йде передусiм про приватну клiнiку i новий онкоцентр», - стверджує панi Ярема. За її словами, чимало запитiв на пошук житла стало поступати i вiд працiвникiв аеропорту.
Хiт сезону у Борисполi – однокiмнатнi квартири площею вiд 42 до 60 квадратiв за цiною вiд $68 тыс. до $83 тис. I двокiмнатнi (вiд 56 до 92 кв. м) вартiстю вiд $92 тис. до $118 тис.
Близько 20% покупцiв нерухомостi у мiстi – приїжджi з Києва.
Що ж до найближчого майбутнього, то рiелтори схильнi вважати, що подорожчання триватиме i його динамiка збережеться.
Якщо у Борисполi вартiсть житла зростає найшвидшими темпами, то у номiнацiї росту кiлькостi проданих житлових площ першiсть посiдають сусiднi Бровари, де за жовтень активiнсть виросла майже на половину (!). Щоправда, у Броварах зберiгається стабiльнiсть у цiнах на житло – за останнi два мiсцi зафiксовано рiст на рiвнi лише 4-8%.
А тим часом урядовцi починають бити на сполох. Мiнiстр регiонального розвитку i будiвництва Володимир Яцуба вважає, що вартiсть квадратного метра житла в Українi вже досягла свого апогею. За його словами, прогнози деяких експертiв про пiдвищення вартостi житла на вторинному ринку України необгрунтованi. «Всi, хто хотiв вкласти грошi в нерухомiсть, вже зробили це», - сказав мiнiстр. При цьому вiн зазначив, що на сьогоднi вигiднiше вкладати кошти у придбання земельних дiлянок.
Яцуба також додав, що на сьогоднi в дефiцитi однокiмнатнi квартири i дешеве житло, тому люди зацiкавленi в купiвлi житла у передмiстi Києва й iнших обласних центрiв, що приведе до розвитку мiст-супутникiв.

При пiдготовцi використано iнформацiю з газети “Деловая столица»

http://www.7dniv.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі