Україна

Тимошенко все одно наполягає на своїй "геніальній ідеї"

28 November 2007, 10:54

Блок Юлії Тимошенко не може вилучити з угоди з "Наший Україною – Народною самообороною" пункт про повернення знецінених заощаджень в Ощадбанку СРСР, оскільки тим самим зневажить людей, які за нього голосували.

Про це заявив член ради БЮТ, глава Української соціал-демократичної партії (УСДП) Євген Корнійчук, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу УСДП.

Корнійчук зазначив, що голова Верховної Ради не може бути обраний, поки не буде ухвалене рішення про створення демократичної коаліції, оскільки така процедура передбачена в Конституції і Регламенті ВР.

"Сьогодні, на жаль, така коаліція не створена. Звичайно, не з вини БЮТ", - упевнений політик.

За його словами, зараз БЮТ не може вилучити з угоди пункт про повернення знецінених заощаджень в Ощадбанку СРСР, оскільки тим самим зневажить людьми, що голосували за блок.

"Можна переносити строки повернення грошей, думати над тим, яким чином здійснити виплати без посилення інфляції, але узагалі відмовлятися від цієї ідеї не можна", - підкреслив представник БЮТ.

Разом з тим, він наголосив, що більшість "нашоукраїнців" дотримується своїх зобов'язань перед виборцями і політичними партнерами і засуджує дії меншості, "яка, на жаль, має тенденцію збільшуватися".

"Якби в нас була чітка впевненість у наявності більшості в 226 голосів, ми б зібралися у вівторок на засіданні, адже перерва, оголошена (членом Партії регіонів Раїсою) Богатирьовою, нічим не обґрунтована", - відзначив Корнійчук.

"БЮТ зі своєї сторони зробив усе можливе, і тепер ми чекаємо, поки наші партнери здійснять відповідні дії щодо створення коаліції", - додав він.

Як відомо, перед достроковими парламентськими виборами, лідер БЮТ Юлія Тимошенко підписала зобов'язання перед вкладниками колишнього Ощадбанку СРСР, за яким протягом двох років людям будуть повернуті втрачені заощадження.

23 листопада стало відомо, що заява про входження до складу демкоаліції НУНС і БЮТ відмовляються підписувати кілька членів НУНС – зокрема, Юрій Єхануров, Ігор Кріль, Микола Оніщук, Василь Петьовка, Іван Плющ, Віктор Тополов.

Одним із пунктів угоди про створення коаліції, з яким вони висловлювали незгоду, був пункт про повернення втрачених заощаджень у найближче два роки.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі