Україна

Частину шахти Засядька закриють

3 December 2007, 08:24

Прийнято рішення цілком зупинити всі роботи по пласту на шахті імені Засядька, на якому відбулася друга за останній час аварія.

"Прийнято рішення цілком закрити всі роботи по пласту L1", - сказав в інтерв'ю журналістам перший віце-прем'єр, керівник спеціальної державної групи по розслідуванню причин аварії на шахті Андрій Клюєв у суботу в Донецьку.

Таке рішення прийняте в зв'язку з тим, що за останні час тут відбулася вже друга аварія (перша - 18 листопада, загинув 101 гірник).

За словами віце-прем'єра, у даний час ще не встановлена причина аварії, що відбулася 18 листопада і спричинила численні жертви.

Він також відзначив, що у зв'язку з ухваленням рішення про припинення робіт по пласту L1, скоріше за все піде скорочення робочих місць. На уточнююче питання, на скільки очікується скорочення, Клюєв відповів: "Це питання, можливо, вирішиться до понеділка. Але людей будемо працевлаштовувати теж на шахті на інші роботи".

Віце-прем'єр також відзначив, що комісія вирішила створити на базі шахти імені Засядька науковий центр, у якому будуть відпрацьовуватися технології безпечного видобутку вугілля на великій глибині. За його даними, на будівництво такого центру буде потрібно 2,5 млрд. грн, що будуть виділені з держбюджету.

За словами Клюєва, у результаті вибуху, що відбувся в суботу близько 6 ранку в 13-му східному конвеєрному штреку, була цілком зруйнована вибухобезпечна перемичка. У цей час на місці аварії знаходилося 65 гірників і 31 гірнорятувальник. "На щастя, ніхто з них не загинув", - підкреслив Клюєв.

За його даними, 44 гірники зараз знаходяться в лікарні, з них 2 у важкому стані. Інші в середньому і легкому стані.

В даний час видобуток вугілля на шахті припинений повністю. Клюєв також підкреслив, що на аварійній ділянці на момент вибуху не вівся видобуток вугілля, а проводилися аварійно-рятувальні роботи.

"Інтерфакс-Україна"

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі