Україна

Тимошенко не буде лізти з Яценюком у пакет

3 December 2007, 08:29

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко виступає проти пакетного голосування за кандидатури на посаду спікера та прем’єр-міністра.

Про це вона заявила в ефірі каналу "1+1" в неділю ввечері.

"Я і вся наша команда категорично проти, щоб відбувалися пакетні голосування за спікера з прем’єром чи будь-які інші кадрові пакетні голосування, і не будемо цього пропонувати", - запевнила вона.

Тимошенко зазначила, що стосунки між НУ-НС та її фракцією повинні будуватися "на довірі, а не на взаємних пакетних голосуваннях".

"А якщо наші партнери по коаліції завалять мою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра – значить, таке партнерство. Тоді наша політична сила зрозуміє, що нас просто в демократичній коаліції не хочуть. Хоча я не думаю, що так відбудеться", - сказала Тимошенко.

Вона також запевнила, що 156 депутатів фракції БЮТ одностайно проголосують за кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду спікера, якщо його висуне НУ-НС.

"Єдине, чого б мені хотілось, це щоб голосування за спікера через процедуру ад-хок було не таємним, а поіменним. Щоб була видна кожна позиція народного депутата", - сказала лідер БЮТ. "Я хочу, щоб у парламенті більше не було таємних підковдрових голосувань", - додала вона.

Тимошенко також зазначила, що після створення коаліції не мала зустрічі з президентом Віктором Ющенком. "Ми мали розмову по телефону. Під час розмови я привітала президента зі створенням коаліції, побажала успіхів. Розмова була дружня і тепла", - розповіла вона.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі