Події

У Житомирскій області взимку – пригоди на воді?!

4 December 2007, 09:25

Така погода стоїть на дворі, що і собаку не виженеш. Але поліщукам негода не поміха – вони гідні на різні «героїчні» вчинки. Як не дивно, на воді також.

Що забув 30-річний житомирянин на річці Тетерів пізньої осені? Коли рятувальники міської комунальної рятувальної станції діставали його тіло з води, поруч не було а ні човна, а ні плота, а ні іншої посудині, а ні вудок. Офіційний вирок: загинув внаслідок необережного поводження на воді.

Двоє поважних 47-річних чоловіків з с. В. Коровинці Чуднівського району були не в змозі впоротися з бажанням порибалити. В результаті два утопленика.

Може доля у людей така. Наприклад, 34-річному трактористу     Новоград-Волинського лісництва мабуть було написано на роду потонути. Чоловік про це не знав, але працював від води далеко – в лісі. Долю не обманути. Трактор впав у меліоративний канал та перевернувся. Смерть водія настала внаслідок утоплення в воді.

31-річний житомирянин свою долю вибрав сам. Його старший брат рибалив на ставку в с. Сонячне Житомирського району. Після роботи молодший привіз «на свіже повітря» до ставка вагітну невістку. Всі троє присіли на березі пообідати. Вітром підхопило неприв’язаний гумовий човен і потягнуло до середини ставка. Підкоряючись миттєвому пориву, молодший з братів зняв одяг та кинувся у воду рятувати майно. Старший робив спробу зупинити відчайдуху. Марно. Поки дозволяла глибина чоловік йшов, але вітер гнав човен не менш швидко. Через 15 метрів він зробив спробу пливти і одразу пішов під воду. Рибалка кинувся на допомогу. Холод осіннього ставка   врозумив, що не допоможе і сам наражається на загрозу. Через три години Геннадій Пилипчук, водолаз Житомирської обласної комунально-рятувальної служби, дістав тіло з глибини три метра. За збігом обставин  Геннадій проживав з небіжчиком в одному домі. За словами заступника начальника ЖОКАРС Віталія Янішевського причиною утоплення потерпілого став термальний шок – пригнічення життєвих функцій організму через переохолодження.

Так, за човен людина заплатила власним життям. До речі, вітер підігнав його під протилежний берег. Досить було 15-20 хвилин, щоб обійти ставок і дістатися цього гумового злощастя.

Почалася зима. Стане лід і поїдуть по області водолази ЖОКАРСа діставати з ополонок любителів зимової рибалки, які не зважають на всі попередження МНС.

Навіть золота рибка не варта вашого життя! Бережіть себе! 

Сергій Уланов, прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі