Місто

В Житомирі вартість однієї поїздки в ліфті зросла в два рази

27 October 2011, 16:47

На початку серпня Житомир.info  повідомляв про те, що на офіційному сайті Житомирської мерії розміщено проект рішення міськвиконкому  «Про встановлення вартості однієї поїздки в пасажирських ліфтах, що обладнанні картковими апаратами». Обґрунтування до проекту пояснювало, що за розрахунками вартості ліфтової картки на 100 поїздок з урахуванням затвердженої нової вартості повного технічного обслуговування ліфтів складе від 25 грн. до 46 грн. в залежності від їх технічної характеристики.

20 жовтня 2011 року виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про затвердження вартості однієї поїздки в пасажирських ліфтах, що обладнані картковими апаратами, в розмірі 0,25 грн.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської мерії

На підставі даних фактичного обліку, 1 ліфт 9 поверхового будинку здійснює в середньому 2100 підйомів-спусків (включень) в місяць. Виходячи із того, що мешканці 1-2 поверхів, умовно, не користуються ліфтом, то кількість користувачів в під\'їзді становить 84 людини – (28 квартир х 3 мешканців в квартирі). Тобто один мешканець користується ліфтом у середньому 25 разів на місяць (2100 : 84 = 25) і відповідно витрачає 6,25 гривень (25 поїздок х 0,25 грн.=6,25грн.).

 «Житлово-експлуатаційні підприємства, які утримують житлові будинки з ліфтами на картковій системі, отримують щомісячно економію у використані електричної енергії на роботу ліфтів в межах 40-60%, що впливає на зменшення розміру квартплати в частині електропостачання ліфтів,» - повідомляється в рішенні Житомирського міськвиконкому.

Нагадаємо, що відповідно до рішення міськвиконкому від 22.10.08 вартість ліфтової картки становила 13 грн. на 100 поїздок у ліфті (без урахування вартості самої картки).

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі