Суспільство

Кінець епохи Малиновського: в Житомирському агроекологічному університеті новий ректор

28 October 2011, 18:04

28 жовтня Ірина Синявська, директор департаменту Мінагрополітики з науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій, представила нового ректора Житомирського національного агроекологічного університету. Ним став кандидат економічних наук, професор, заслужений економіст України, Валерій Мар’янович Микитюк.

Таке рішення напередодні було прийнято міністром агропромислового комплексу Миколою Присяжнюком. Нагадаємо, що 11 жовтня відбулися вибори ректора університету, за результатами яких було визначено двох претендентів на посаду: колишнього ректора університету Антона Малиновського (був ректором университету з 1999 року), який набрав 91 голос, та завідувача кафедрою аналізу і статистики ЖНАЕУ  Валерія Микитюка, за якого проголосувало 75 виборців. Однак остаточне рішення приймалося саме міністром АПК України, який віддав перевагу більш молодому та енергійному кандидату.

Валерій Мар’янович Микитюк у 1979 році закінчив Житомирський сільськогосподарський інститут за спеціальністю “Економіка і організація сільського господарства” і здобув кваліфікацію “Економіст-організатор”.

Кандидатську дисертацію зі спеціальності економіка, організація управління і планування народного господарства (сільське господарство) – захистив у 1984 р. Підготував 10 кандидатів економічних наук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі