Україна

Тимошенко пригрозила перейти на двосторонні переговори

7 December 2007, 12:26

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не виключає, що більшість перейде до двосторонніх переговорів із фракціями меншості, якщо вони не висунуть єдину пропозицію на посаду першого віце-спікера.

Про це вона заявила на трибуні парламенту.

"Ми запропонували опозиції, на відміну від попереднього скликання, висунути єдину кандидатуру першого віце-спікера разом або кожній окремо, і проголосувати єдиним списком за заступника і першого заступника", - нагадала вона.

"Що стосується комітетів, то ми запропонували найменшим фракціям обрати поза чергою комітети, які вважають за потрібне. А потім більшість й Партія регіонів, оскільки в нас майже паритет голосів, поділити почергово комітети", - сказала Тимошенко.

Водночас, за її словами, опозиція в четвер змусила їх прочекати 5 годин, а потім "вночі прийшли й сказали, що не домовилися".

Також, за її словами, Микола Азаров та Володимир Литвин запропонували бальну оцінку комітетів. Водночас, на думку більшості, цей підхід є несправедливим, оскільки бюджетний комітет коштує чомусь набагато більше ніж соціальний. "Це ображає і людей, і тих, хто буде в комітетах працювати", - сказала вона.

"Ми не користуємось силовим правом більшості, але якась справедливість має бути... Ми також готові перейти до двосторонні консультації, щоб запропонувати ті умови, які нам як опозиції ніколи в житті не пропонували", - сказала Тимошенко.

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі