Влада

Влада Житомира збирається оголосити конкурс на кращий проект благоустрою ділянки, де будували АТБ

11 December 2014, 14:41

У Житомирі збираються провести конкурс на кращий проект благоустрою земельної ділянки на перехресті вулиць Київської і Театральної, де будували супермаркет АТБ.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.12.2014 р. «Про оголошення конкурсу» опублікований на офіційному сайті мерії.

За результатами проведених громадських слухань виконавчий комітет міської ради вирішив:

«Оголосити конкурс на кращий проект благоустрою території земельної ділянки комунальної власності  по вул. Київській, 6 в м. Житомирі;

затвердити порядок проведення конкурсу та склад конкурсної комісії з визначення переможця згідно з додатками 1, 2», - йдеться в проекті рішення. Щоправда, додатки до проекту рішення на сайті міської ради не опубліковані.

Нагадаємо, 12 грудня у міському Палаці культури (м. Житомир, вул. 1-го Травня, 12/5) пройдуть громадські слухання з метою визначення подальшого використання земельної ділянки по вул. Київська, 6.

Також повідомлялося, що, відповідно до опитування, яке провів Житомир.info, більшість житомирян (53.41% учасників опитування) вважають, що на розі вулиць Київської та Театральної повинен бути сквер.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня 2013 житомиряни виступали проти будівництва магазину «АТБ» в історичній частині міста - на розі вулиць Київська-Театральна. На початку червня цього року активісти знесли будівельний паркан, а представник забудовника говорив, що компанія готова йти на компроміс. 22 липня на прес-конференції перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що скандальне будівництво може поновитися - Дніпропетровський суд скасував рішення про анулювання декларації на будівництво супермаркету.

30 вересня біля управління містобудування та архітектури на вул. Щорса сталася бійка: кілька десятків активістів хотіли пройти на засідання архітектурно-містобудівної ради з питання зовнішнього вигляду будівлі на Київській, 6, але представники забудовника їх не пускали. Через бійку міська влада відмінила заплановані на 2 жовтня громадські слухання.

10 жовтня на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вул. Київська, 6 у власність міста.

За два дні робітники і техніка компанії «Фаворит», яку за 1 гривню найняли житомиряни, розчистили майданчик в центрі міста від каркаса скандального маркету «АТБ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі