Влада

Конфлікт навколо Житомирської кондитерської фабрики призупинено до 12 січня: сторони підписали меморандум

5 January 2016, 18:59

Конфлікт навколо Житомирської кондитерської фабрики призупинено щонайменше до 12 січня. З метою деескалації конфлікту навколо підприємства, збереження виробничих потужностей та початку переговорчого процесу сторони конфлікту піписали меморандум. Під час брифінгу у прес-центрі Житомирської обласної ради оприлюднили текст документу.

Відповідно до меморандуму, сторони конфлікту у особі голови наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігоря Бойка та керівника ЗАТ «Житомирські ласощі» Олександра Рогаля домовились вступити у переговорний процес та підписати до 12 січня Дорожню карту остаточного вирішення конфлікту.

Сторони також дійшли згоди тимчасово зупинити діяльність підприємства та реалізацію продукції і почати інвентаризацію усього рухомого та нерухомого майна. Охорона підприємства здійснюватиметься спільними силами сторін конфлікту та працівниками поліції.

У місцевій владі конфлікт вважають суто корпортативним і втручатися у його вирішення не планують, натомість створюватимуть всі умови для мирних переговорів та недопущення кровопролиття.

Нагадаємо, загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня. За словами мера Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». 31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики. Ранок 3 січня почався з пікету працівників ТДВ «ЖЛ» біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники «ЖЛ» пройшли на територію фабрики. 4 січня охороняти порядок біля кондитерської фабрики приїхали поліцейські з Києва. В ніч з 4 на 5 січня фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. 
 

 
 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі