Події

Вночі штурмували Житомирську кондитерську фабрику: люди вистрибували з вікон

5 January 2016, 10:25

В ніч з 4 на 5 січня штурмували Житомирську кондитерську фабрику. Люди, які знаходилися на території фабрики, стрибали з вікон магазину і їх затримувала поліція.

В той же час, кілька десятків чоловіків намагалися відкрити ворота та прорватися на територію. Очевидці розповідали про постріли, які близько 1 години ночі чули на території фабрики.

«Близько  00.30 год я проходив біля фабрики і бачив таку картину, що із вікон магазина по вул. Щорса випригували співробітники охорони ТДВ «ЖЛ», і їх одразу арештовувала міліція. Я підійшов до воріт, на території знаходилися тітушки Пашинського разом з працівниками ДСО. Ці тітушки перед цим через третє КП забрались на територію фабрики і почали штурмувати лабораторію, де знаходилась охорона. Штурмували з помповими рушницями, розбили вогнегасник, і та охорона змушена була через вікна магазина тікати, аби врятувати свої життя. Були постраждалі, яких потім вже забрала швидка. У одного була переломана нога, я бачив, що його виводили з прив’язаною палкою до ноги, там видно перелом був ноги. При цьому тітушок Пашинського ніхто із ДСО не чіпав, їм повне сприяння, вплоть до того, що відкривали ворота і їх запускали, а охорону по суті арештували», – розповів Сергій Рижковський, працівник ТДВ «ЖЛ».

У прес-службі ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомили, що вночі 5 січня на території кондитерської фабрики виникла сутичка між групою невідомих осіб, затримано більше сотні учасників конфлікту.

«Поліцією було припинено протиправні дії та затримано 134 учасника конфлікту. На місці події вилучено гранату, травматичні та газові пістолети, патрони та гільзи, ножі, металеві та дерев’яні кийки. Розпочато кримінальне провадження. Близько 1.00 до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від генерального директора ТДВ «Житомирські ласощі» про те, що на території підприємства лунають постріли та група невідомих осіб намагається проникнути до приміщень фабрики. Під час їх дій виникла сутичка з представниками іншої сторони конфлікту. У ході першочергового з’ясування ситуації було встановлено, що близько 60 осіб прорвались на територію фабрики та чинять безлад. Поліцейські припинили сутички та спроби невідомих потрапити до приміщень підприємства. Загалом на території підприємства та поблизу було затримано 134 особи, яких  доставлено до Житомирського відділу поліції. Нині встановлюються мета їх перебування на території підприємства. Серед затриманих жителі Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської та Харківської областей, 90% - мають судимості або нині є фігурантами кримінальних проваджень. У 19-річного жителя Миронівського району Київської області під час поверхневого огляду у кишені куртки було виявлено та вилучено гранату Ф-1, споряджену підривачем. За фактом грубого групового порушення публічного порядку розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події - ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. На місці продовжують роботу кілька слідчо-оперативних груп поліції. Триває документування протиправних дій. У ході огляду території підприємства виявлено пристрої для відстрілу гумових куль, патрони та гільзи від травматичної та мисливської зброї, ножі, кастети,  металеві та дерев’яні кийки», – повідомила прес-служба обласного управління Нацполіції.

Нагадаємо, загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня. За словами мера Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». 31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики. Ранок 3 січня почався з пікету працівників ТДВ «ЖЛ» біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники «ЖЛ» пройшли на територію фабрики. 4 січня охороняти порядок біля кондитерської фабрики приїхали поліцейські з Києва.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі