Місто

У Корольовському суді розглядають справу про перейменування вулиць Житомира

3 February 2017, 10:40

Вранці 3 лютого в Корольовському районному суді міста Житомира розглядають справу, яка стосується розпорядження щодо перейменування вулиць обласного центру.

На сайті «Судова влада України» є інформація, що Дехтієвський В'ячеслав Миколайович, Одоміч Віктор Миколайович та Романчук Олександр Володимирович позиваються до Житомирського міського голови Сухомліна Сергія Івановича з приводу скасування розпорядження.

«Комуняки хочуть старі комуняцьки назви вулиць. Всі адекватні люди проти!! Кидаються на людей, виривають телефон з рук! Починається судове засідання в Корольовському районому суді», - написав на своїй сторінці у фейсбук активіст Валерій Арушанян.

Детальніше дивіться у сюжеті 

Нагадаємо, міська влада хоче запровадити дворічний мораторій на перейменування топонімічних об’єктів в місті Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин у присутності журналістів підписав розпорядження про перейменування в рамках виконання закону про «декомунізацію» 87 вулиць і провулків обласного центру. Відразу після розпорядження мера про перейменування вулиць на сесіях міської ради почали піднімати питання про зміну нових назв. Найбільш активно виступали мешканці мікрорайону Маликова, де однойменна вулиця отримала назву «Сурина гора», згодом мер визнав, що перейменування було помилкове, і розпорядженням від 19 квітня 2016 року скасував пункт про перейменування вул.Маликова. Кілька мешканців мікрорайону звернулися з цього приводу до суду.

Фото з фейсбук-сторінки Валерія Арушаняна

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі