Влада

В «бурштиновий» район Житомирської області відправили військовослужбовців Нацгвардії

7 February 2017, 16:07

Військовослужбовці Національної гвардії України вирушили на службу до Олевська.

Про це 7 лютого повідомляє сайт Нацгвардії.

«У зв’язку із загостренням ситуації щодо незаконного видобутку бурштину, до міста Олевськ Житомирської області відряджені військовослужбовці Першої бригади оперативного призначення Національної гвардії України. Спільно з працівниками поліції гвардійці нестимуть службу з метою забезпечення публічної безпеки та порядку, попередження випадків незаконного вивезення лісо-пило-матеріалів, металобрухту та бурштину», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом 2016 року на території Житомирської області військовослужбовцями Нацгвардії розкрито 41 злочин, затримано за підозру у скоєнні злочинів 117 осіб, припинено 224 адміністративні правопорушення, виявлено 10 фактів видобутку бурштину сирцю, під час яких затримано 50 осіб, вилучено 12 одиниць автотранспорту, чотири мотопомпи та 1,27 кг бурштину.

Нагадаємо, 2 лютого у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці провели 24 санкціоновані обшуки в організаторів та учасників бурштинового бізнесу, а також у представників криміналітету, які його контролюють, в Олевському, Коростенському, Малинському, Народицькому, Житомирському та Хорошівському районах області. На прес-конференції 3 лютого голова ОДА Ігор Гундич анонсував створення до кінця 2017 року комунального підприємства по видобутку бурштину.

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня під час представлення нового голови Олевської РДА представники громадськості просили погоджувати з ними призначення нового керівника відділення поліції. Через стрілянину в Олевську, яка сталася в ніч з 15 на 16 січня, загинули двоє чоловіків: через кілька годин після збройної сутички помер житель Київської області, а 23 січня в Олевській лікарні помер житель Львівської області. Визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін, п’ятьом оголошено підозру. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників місцевої поліції, начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів звільнили зі служби. Також був звільнений місцевий прокурор. 26 січня в Олевську начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко представив нового керівника місцевої поліції – Сергія Савлука.

Фото з сайту Нацгвардії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі