Влада

Голова Житомирської ОДА анонсував створення комунального підприємства по видобутку бурштину

3 February 2017, 12:44

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич анонсував створення до кінця 2017 року комунального підприємства по видобутку бурштину.

Про це Гундич сказав 3 лютого під час прес-конференції «100 днів від Указу».

«Ми дозріли до того, що потрібно створювати обласне комунальне підприємство, іншого шляху в нас немає. Ми будемо впевнено йти до того, щоб в цьому році створити комунальне підприємство, щоб це проблемне питання вирішити і направити його в нормальне русло. У мене ніяких інтересів у бурштинових районах немає, не було й не буде. Якщо при створенні хтось буде думати про якісь власні інтереси з приводу бурштину, то нічого ми не створимо. Треба відкинути власні амбіції, створити підприємство і заводити цей бізнес в легальне русло... На цьому тижні делегація поїде в Волинську область, подивимося, як вони цю процедуру проходили», - сказав Ігор Гундич.

Він сказав, що обласна влада довго чекала закон, який би регулював видобуток бурштину, але так і не дочекалися, тому вирішили йти «іншим шляхом».

Подробиці дивіться в сюжеті

Нагадаємо, 2 лютого у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці провели 24 санкціоновані обшуки в організаторів та учасників бурштинового бізнесу, а також у представників криміналітету, які його контролюють, в Олевському, Коростенському, Малинському, Народицькому, Житомирському та Хорошівському районах області.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2016 року голова облради Анжеліка Лабунська розповідала про створення підприємства з видобутку бурштину і говорила, що вже проводяться переговори щодо будівництва заводу з переробки бурштину. Проект рішення про створення КП «Бурштин Полісся» депутатська комісія з питань екології та використання природних ресурсів розглядала ще 18 березня. 14 червня голова обласної ради Анжеліка Лабунська, губернатор Сергій Машковський та мер Житомира Сергій Сухомлин підписали Меморандум про співробітництво та взаємодію з керівником Міжнародної Балтійської виставки ювелірних виробів, яку в офіційних релізах називали «Інтернаціональною бурштиновою біржею». У червні 2016 року Житомирська облрада підготувала новий проект про КП «Бурштин Полісся» - змінили умови призначення керівника. Проте, проект рішення про створення КП «Бурштин Полісся» на сесії облради не розглядали

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі