Влада

Губернатор, начальник ГУНП у Житомирській області та нардепи приїхали в Олевськ поговорити про бурштин

29 March 2017, 11:39

29 березня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич разом із начальником головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеславом Печененком приїхали до Олевська, аби обговорити із громадою шляхи вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину. На зустрічі також присутні народні депутати-мажоритарники від Житомирської області Борислав Розенблат та Володимир Арешонков (обидва – з фракції Блоку Петра Порошенка).

«Зустріч проходить у місцевому будинку культури, тут зібралось близько двох сотень олевчан, які займаються видобутком бурштину. Людей цікавить, чому нардепи не прийняли закон про легалізацію видобутку бурштину, вони висловлюють недовіру представникам влади», - передає з Олевська журналіст Житомир.info.

Детальніше дивіться згодом у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, на прес-конференції 3 лютого голова ОДА Ігор Гундич анонсував створення до кінця 2017 року комунального підприємства по видобутку бурштину.17 березня в Олевському районі люди перекривали рух транспорту на трасі Київ–Ковель, щоб привернути уваги до необхідності узаконення видобутку бурштину.

Як повідомляв Житомир.info, Через стрілянину в Олевську, яка сталася в ніч з 15 на 16 січня, загинули двоє чоловіків: через кілька годин після збройної сутички помер житель Київської області, а 23 січня в Олевській лікарні помер житель Львівської області. Визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін, п’ятьом оголошено підозру. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників місцевої поліції, начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів звільнили зі служби. Також був звільнений місцевий прокурор. 26 січня в Олевську начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко представив нового керівника місцевої поліції – Сергія Савлука.

2 лютого у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці провели 24 санкціоновані обшуки в організаторів та учасників бурштинового бізнесу, а також у представників криміналітету, які його контролюють, в Олевському, Коростенському, Малинському, Народицькому, Житомирському та Хорошівському районах області. 27 березня начальник ГУНП Печененко повыдомив, що поліція встановила особу чоловіка, який кинув гранату у натовп під час конфлікту в Олевську.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі