Події

Поліція встановила особу чоловіка, з вини якого в Олевську Житомирської області загинуло двоє людей

27 March 2017, 15:51

У Житомирській області поліція встановила особу чоловіка, який кинув гранату у натовп під час конфлікту в райцентрі Олевськ.

Про це 27 березня під час прес-конференції повідомив начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Та резонансна подія, яка була в січні в Олевському районі, внаслідок якої від вибуху гранати було вбито дві людини і ряд людей отримали поранення. Особа встановлена, чоловікові оголошено підозру. Але, враховуючи те, що зразу після вчинення злочину він зник з території країни і перебуває за кордоном, зараз проводяться заходи щодо його затримання і передачі українським правоохоронним органам. Підозру йому оголошено заочно», - розповів керівник поліції.

Нагадаємо, 16 січня 2017 року в результаті вибуху гранати смертельні поранення отримали 34-річний житель Київської та 32-річний житель Львівської областей. Також легких тілесних ушкоджень зазнав 22-річний житомирянин. 

За повідомленням поліції, досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження за зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді ув’язнення до 15 років або довічного позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевську в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини. У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. 16 січня на місці нічної стрілянини мітингуючи погрожували перекрити трасу. Начальник ГУНП у Житомирській області 17 січня розповів, що учасники збройного конфлікту дають свідчення, поліція продовжує шукати можливих свідків та учасників стрілянини, а на території одразу кількох регіонів України діє оперативний план-перехоплення «Сирена». 19 січня начальник ГУНП у Житомирській області розповів, що затримано ряд осіб, які натискали на гачки своєї зброї в Олевську, а генпрокурор у зв'язку з цими подіями звільнив заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури. 23 січня Печененко розповідав, що визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін. П’ятьом підозрюваним було оголошено підозру, чотирьом – арешт з можливістю внесення застави, одного відпустили під домашній арешт. 

Фото відділу комунікації ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі