Влада

Як Житомирська облрада звільняла директора медколеджу Клименюка: суперечки, погрози і група підтримки

6 April 2017, 17:51

Питання про дострокове звільнення з посади директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка 6 квітня розглядали на сесії Житомирської обласної ради.

«Всі знають моє ставлення до цієї людини, але я особисто голосувати не буду. І не тому, що я підтримую те, що відбувається у цьому закладі. Я категорично проти того, щоб порушувався закон. Треба було продовжувати роботу робочої групи, яка була, провести перевірку і на підставі результатів перевірки вносити зміни і достроково припиняти контракт. Я категорично проти того, щоб ця людина була на посаді, але я вам кажу: ви можете проголосувати сьогодні, а через 10 днів суд його поновить на роботі», - сказала депутат Анжеліка Лабунська.

Вона повідомила, що і її колеги по фракції ВО «Батьківщина» не голосуватимуть за це рішення.

«Казали, що є кримінальні справи стосовно цієї людини. Тоді питання до прокурора: чому не передані ці кримінальні справи? Якщо буде вирок суду – це теж є підстава для звільнення. Ми робимо вигляд, що ми щось робимо, а ця людина поновиться і буде ще компенсація вимушеного прогулу», - додала Лабунська.

За звільнення Клименюка висловилися представники Радикальної партії, «Самопомочі» та «Свободи».

Голова фракції ВО «Свобода» та голова регламентної комісії Сидір Кізін дорікнув Анжеліці Лабунській та пригадав обговорення теми звільнення Клименюка, коли Лабунська очолювала обласну раду.

«Ми вас послухали, дуже раді, що ви з’явилися нарешті на сесію, дуже прикметно, що ви з’явилися на сесію на підтримку Клименюка. Я пригадую, коли ви головували на сесії, ми з вами вели розмову про те, що цю ганьбу з Клименюком пора припиняти. Ви мені сказали, що так, дійсно, є позиція така, давайте розірвемо, а потім, посилаючись на юридичні моменти, на які і сьогодні послалися, ви відмовилися розривати контракт з Клименюком. Сьогодні ви прийшли вдруге для його підтримки, хоча тричі вас не було на сесії. Моральну відповідальність візьміть за Клименюка, за те, що там відбувалося», - сказав Сидір Кізін.

Депутат від Об’єднання «Самопоміч» Олена Галагуза пригадала останній випадок у Бердичевському медколеджі, коли на території навчального закладу затримали дівчину з амфетаміном

«Я сподіваюсь, що ми поставимо крапку сьогодні. Останній випадок скандальний, який стався у стінах медколеджу, – це продаж наркотиків. Ми зараз або закінчимо цю всю історію з криміналом і всіма тими історіями, які не витримують жодної критики, або хтось буде продовжувати лицемірити і прикриватися політикою», - сказала депутат Олена Галагуза.

Перед голосуванням Володимир Клименюк зі словами «навіть перед розстрілом слово дають…» вийшов за трибуну.

«Да, я не подарок, не ангел, але не продаю, не здаю і не люблю брехні. Це все тягнеться три роки відкли приходили мене зняти з роботи. В цій команді був Ігор Васильович Романський (депутат облради від Радикальної партії – ред.), вони вимагали від мене 15 тисяч доларів і тоді вони від мене відстануть. Я за свої слова відповідаю. Не дав – от і продовжується», - сказав Клименюк.

Він почав наводити інші аргументи на свій захист, втім не зміг закінчити промову за 2 хвилини часу, які були йому виділені.

Депутати проголосували і звільнили Володимира Клименюка з посади. «За» проголосували 37 депутатів.

Викладачі медичного коледжу, які приїхали підтримати свого директора, вимагали переголосування і просили надати їм слово.

Після голосування Клименюк щось говорив в бік президії, а голова Житомирської ОДА відповів: «Не треба нам погрожувати». Йдучи від трибуни, звільнений директор коледжу зупинився біля депутата Ігоря Романського, і той кілька разів вигукнув: «Була погроза депутату!».

Після цього Клименюк у супроводі працівниць медичного коледжу залишив сесійну залу.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2014 року бердичівська Самооборона вимагала звільнення директора медколеджу Володимира Клименюка за хабарництво і аморальну поведінку, а батько колишньої студентки переконував, що директор коледжу зґвалтував його дочку, після чого вона народила дитину. В травні 2015 року третьокурсниця Бердичівського медколеджу вкоротила собі віку. Родичі дівчини вважають, що це сталося через сексуальні домагання директора навчального закладу, активісти біля медколеджу влаштували акцію протесту, на яку приїхали батьки дівчини. Через кілька днів після трагедії голова облради Віталій Француз надіслав листи до прокуратури Житомирської області та УМВС з проханням відсторонити директора Бердичівського медичного коледжу від займаної посади, а депутати облради не захотіли розглядати на сесії питання про відсторонення з посади Клименюка. 

8 квітня 2016 року Лабунська підписала розпорядження про створення робочої групи, яка повинна була вивчити питання про розірвання контракту та звільнення директора медколеджу. У травні 2016 року директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк звітував про свою роботу на засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, його приїхали підтримати кілька десятків працівниць коледжу, які не вийшли на роботу - взяли відпустку на один день за власний рахунок. На засіданні, зокрема, Клименюку пригадали аварію, яку взимку 2012 року він спричинив у нетверезому стані, а потім накинувся на журналістів, які приїхали знімати цю подію. Директор Бердичівського медколеджу запевнив, що у випадку звільнення готовий звертатися до Європейського суду. Наприкінці травня 2016 року Лабунська говорила, що Клименюка звільнять до нового року. В червні цього ж року до обласної ради знову приїхали працівниці медколежду та Володимир Клименюк, який намагався потрапити на прийом до Анжеліки Лабунської: виник конфлік, секретар голови облради викликала поліцію. Колектив медколеджу поскаржився нардепу Юлії Тимошенко на голову Житомирської облради Анжеліку Лабунську. 

В лютому 2017 року Нацполіція доручила поліції Житомирської області провести перевірку розслідування кримінальних проваджень, які стосуються Володимира Клименюка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі