Місто

Усувати недоліки ремонту тротуарів у Житомирі буде місцева фірма, бо львівська зупинила роботи

4 May 2017, 12:26

Виконком зобов'язав управління капітального будівництва міськради укласти договори підряду з житомирським ТОВ «Техбудіндустрія» на усунення недоліків із капітального ремонту тротуарів по вулиці Великій Бердичівській, Київській і Театральній у місті Житомирі.

Таке рішення було прийняте 4 травня під час чергового засідання міськвиконкому, «за» проголосували всі 13 присутніх членів виконкому (кількісний склад виконкому – 25 людей).

«Компанія «Ві. Ай. Пі» зупинила роботи, покинула все це в тому вигляді, в якому воно є. Вони вимагають підняття цін», - пояснив начальник управління капітального будівництва Олександр Заблоцький.

Мер Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що на такі умови міськрада не піде.

«Минулого року вони не виконали своїх зобов'язань і зараз вони вимагають підвищити ціни у зв'язку з тим, що цього року збільшилась розцінки, вартість зросла і т.д. Звісно, на ці умови ми піти не можемо й не хочемо, тому були направлені претензії, працює комісія. У нашому договорі є дуже важливий пункт, що у разі недобросовісного виконання компанією-підрядником своїх зобов'язань, ми маємо право залучити інші компанії для усунення цих недоліків, і підрядник зобов'язаний оплатити ці роботи. Час очікувань і вмовлянь вичерпаний, ми й так надто довго терпіли. Ми зараз підбираємо декілька компаній, які усуватимуть недоліки. Є у нас і бажаючі з наших ПТУ попрацювати на цих тротуарах», - пояснив Сергій Сухомлин.

Також виконком вирішив не створювати нову депутатську комісію, яка контролюватиме якість виконання капремонту тротуарів на Великій Бердичівській, Київській і Театральній. Радник міського голови Олександр Черняхович пояснив, що «Техбудіндустрія» погодилась усувати недоліки, хоча взагалі компаніям невигідно цим займатись.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, на капітальний ремонт тротуарів у центрі Житомира в 2016 році виділили 19 млн 314,3 тис. грн. Переможцем тендеру міськради на проведення капітального ремонту тротуарів по вул. В. Бердичівській стала «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» з Львівщини. 22 листопада минулого року мер Сергій Сухомлин говорив, що не підпише акти виконаних робіт, а підрядник обіцяв до середини грудня закрити всі розриті ділянки. В січні цього року Сухомлин розповідав, що реконструкцію тротуарів в центрі Житомира будуть завершувати місцеві фірми, яких визначать на «внутрішньому» конкурсі. У лютому стало відомо, що львівська будівельна компанія ТОВ «Ві.Ай.Пі.» подала судовий позов на 2,5 млн грн, які їм міська влада не доплатила за роботу, згодом ТОВ повідомило, що вони досягли з міськоє владою консенсусу.

 24 березня цього року на Київській, між вулицями Небесної сотні та Покровською, ТОВ «ВІ. АЙ. ПІ. Будівельна компанія» відновила роботи з укладання плитки. Після орилюднення ухвали суду, в якій зазначається, що розслідування реконструкції тротуарів виясило, що  ьвівська фірма та посадовці УКБ нанесли збитки бюджету на 3 млн грн, керівництво львівської компанії зробило офіційну заяву, назвавши оприлюднену інформацію «нічим не обґрунтованою». 27 квітня львівська фірма повідомила про призупинення реконструкції тротуарів в центрі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі