Місто

Львівська компанія, яка укладала плитку в Житомирі, вирішила відсудити у міста 2,5 млн грн

21 February 2017, 16:05

Львівська будівельна компанія ТОВ «Ві.Ай.Пі.», яка в серпні минулого року розпочала реконструкцію тротуарів в центрі Житомира, подала позов на суму два з половиною мільйони гривень до суду на міську раду.

Про це під час брифінгу 21 лютого розповів мер міста Сергій Сухомлин. За його словами, Житомир не виплатив компанії частину грошей, бо підрядник неякісно та несвоєчасно виконав роботи по реконструкції тротуарів.

«Зараз у нас з огляду на те, що ми не доплатили львівській компанії по тротуарах гроші для того, щоб після того як зійде сніг, були продовжені роботи, вони виправили ті проблеми, які є… на даний момент за моєю інформацією вже є звернення до суду від львівської компанії щодо цієї недоплати. Це їх вибір. Я думаю, що суд ми виграємо в будь-якому випадку. Більш того, зараз вже УКБ (управління капітального будівництва, - ред.) займається тим, щоб направити зустрічний позов за всіма недоліками на набагато більшу суму, ніж 2,5 мільйони. З огляду на їх поведінку, я маю на увазі львівську компанію, ми будемо готувати зустрічний позов», - сказав Житомирський міський голова.

Наразі усю плитку, яку закупив, але не використав підрядник, зберігають на території житомирського комунального підприємства. Сергій Сухомлин також повідомив, що закінчити реконструкцію тротуарів планують навесні, втім, швидше за все, львів’янам цю роботу вже не довірять.

«На найближчій сесії ми закладаємо гроші, поки 10 мільйонів гривень, на продовження робіт по тротуарах. Проекти вже зроблені, вони зараз передаються на експертизу. У ці проекти внесено низку змін в плані зливостоків і так далі, для того, щоб поліпшити якість робіт по тротуарах. І, я думаю, в найближчі кілька днів (будуть виставлені, - ред.) через систему Prozorro там, де це буде вимагатися. Ми фактично розбили, по-моєму, на 18 проектів ці всі роботи для того, щоб максимальна кількість компаній могли взяти участь в цих роботах. В першу чергу - це повинні бути житомирські компанії, щоб вони зайшли і почали роботу по тротуарах вже з березня місяця. Цей обсяг, я думаю, на місяці півтора. До травня місяця ми повинні закінчити роботи по тротуарах. Вже разом з тактильною плиткою», - каже Сергій Сухомлин.

Наразі міський голова не готовий оцінювати якість вже проведених робіт, втім, на окремих ділянках на вулиці Великій Бердичівській вже видно, що плитка укладено неякісно. Остаточні висновки, за словами Сергія Сухомлина, можна буде робити, коли температура повітря та ґрунту підвищиться, а плитка остаточно осяде.

Як повідомляв Житомир.info, переможцем тендеру міськради на проведення капітального ремонту тротуарів по вул. В. Бердичівській стала «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» з Львівщини. Тоді вони обійшли житомирську компанію «Фаворит». Пізніше представники «Фавориту» розповіли, що вважають тендер непрозорим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі