Місто

Львівська компанія «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» прокоментувала конфліктну ситуацію з укладанням плитки в Житомирі

2 March 2017, 15:53

Львівська фірма «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія», яка займалася реконструкцією тротуарів у центрі Житомира, дійшла мирного консенсусу з  міською владою. Договір між сторонами передбачає погашення зі сторони замовника заборгованості, а з боку підрядника -- продовження і завершення будівельних робіт.

Про це 2 березня Житомир.info повідомила прес-служба ТОВ «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія».

«У липні 2016 року між нашою будівельною компанією «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» як генпідрядником і замовником УКБ Житомирської МР були заключні угоди (згідно із виграним тендером) про виконання будівельних робіт -- капітального ремонту тротуарів центральних вулиць Житомира (Великої Бердичівської, Театральної та Київської). Договірна ціна угод становить близько 27 млн. грн. Та минулоріч ми змогли виконати роботи лише на 11, 8 млн. гривень, оскільки замовником було відшкодовано тільки 9,9 млн.», -- пояснив суть конфлікту керівник будівельної компанії «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» Марко Янковенко.

За його словами, борг замовника за виконані роботи згідно актів виконаних робіт перед будівельною фірмою склав близько двох мільйонів гривень.

«Відразу після оголошення нас переможцями тендеру замовником були внесені зміни в конфігурацію тротуарної плитки, яка не була передбачена проектом, що у свою чергу затримало початок робіт. Також в проекті не були вказані зелені зони (клумби) по всій довжині тротуарів. А при виконанні робіт по вул. В. Бердичівській були виявлені підземні ходи, які представляють історичну цінність. За великим проханням замовника, який обіцяв погодити на всі зміни в робочому порядку, ми за свій кошт і на власний ризик продовжували співпрацю», - зауважив керівник компанії.

Прес-служба повідомляє, що 1 березня цього року комісія у складі представників замовника, проектної організації, технічного нагляду і генпідрядника провела огляд об’єктів і ухвалила рішення про те, що явних відхилень до якості виконання робіт не виявлено, а зауваження замовника будуть виправлені за кошти генпідрядника. А між генпідрядником і замовником укладено проект мирного договору, який передбачає погашення боргів зі сторони міської влади до середини квітня 2017 року, а з боку «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» продовження робіт з кінця березня цього року і до подальшого завершення до кінця 2017 року.

«Наголошуємо, що завершення робіт по укладанню тротуарів відбудеться в тому випадку, якщо сесія Житомирської міської ради (котра має бути в квітні) ухвалить рішення про виділення коштів для завершення вище вказаних робіт», - повідомляє прес-служба ТОВ «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія».

Нагадаємо, на брифінгу 21 лютого мер Сергій Сухомлин повідомив, що львівська будівельна компанія ТОВ «Ві.Ай.Пі.», яка в серпні 2016 року розпочала реконструкцію тротуарів в центрі Житомира, подала судовий позов на 2,5 млн грн, які їм міська влада не доплатила за роботу.

Як повідомляв Житомир.info, в інтрев'ю в січні цього року Сергій Сухомлин говорив, що загальна вартість проекту по укладанняю плитки становила 19 млн грн, львівській фірмі за виконані роботи заплатили близько 10 млн грн. На початку лютого мер розповів, що проекти по реконструкції тротуарів переробляються, щоб з березня усувати помилки, які були допущені, і далі продовжувати роботи, на це треба виділити близько 10 млн грн. Мер наголошував, що львівська фірма буде доробляти там, де вона почали, а інші ділянки планують віддати місцевим фірмам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі