Місто

Мер про вимоги львівської фірми, яка робить нові тротуари в Житомирі: Ми й так надто довго терпіли

4 May 2017, 16:18

Усувати недоліки, виявлені під час капітального ремонту тротуарів по вулиці Великій Бердичівській, Київській і Театральній, скоріше за все буде житомирська компанія «Техбудіндустрія». Причиною такого рішення виконкому міської ради 4 травня стало те, що підрядник ТОВ «Ві.Аі.Пі. Будівельна компанія» повністю зупинив роботи по реконструкції тротуарів та відмовляється їх продовжити. Втім, у міській раді кажуть: якщо львів’яни не бажають виконати своїх зобов’язань, то на їх місце можна запросити інших будівельників.

«У нас в договорі є дуже важливий пункт, за пунктом в разі несумлінного виконання компанією-підрядником своїх зобов'язань, ми маємо право залучити інші компанії для усунення цих недоліків. І виконавець, підрядник - зобов'язаний оплатити ці роботи. Я думаю, що ми і так занадто довго терпіли, чекали, вмовляли, просили. Настав час виправляти», - вважає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У муніципалітеті пояснюють: після того, як міська влада оплатила виконані роботи, підрядник припинив будь-яку діяльність і почав вимагати підвищити оплату за продовження реконструкції.

«У 2017 році було два платежі для компанії «Ві.Ай.Пі». Це 1 мільйон 120 тисяч гривень і 500 тисяч гривень. Після того, як вони отримали ці гроші, людей вони взагалі всіх з робіт зняли і прислали на УКБ (управління капітального будівництва Житомирської міської ради, - ред.) лист, що «або ви піднімаєте нам ціни, або ми не виходимо на роботу». І в зв'язку з цим ми, як би, взяли кардинальні рішення все це поміняти. Тому що йти в судові рішення і нічого не робити, а місто буде чекати поки вони зволять щось зробити... Треба як би це просто припиняти», - переконаний радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

Радник міського голови розповів, що зазвичай ніхто не береться за таку роботу, втім компанія «Техбудіндустрія» усе-таки погодилась усунути недоліки. Почати доводити до ладу криво укладену тротуарну плитку будівельники можуть вже наступного тижня, бо в середу, 10 травня, спливає термін відведений на те, щоб компанія «Ві.Ай.Пі» самостійно усунула усі виявлені недоліки. У випадку, якщо цього не буде зроблено, до роботи візьмуться житомиряни.

«До середи у нас будуть готові всі договори. Чи не підписані, але ми їх погодимо між собою. У нас будуть всі графіки виконаних робіт. Уже ця компанія виконала багато робіт. Уже сфотографовані всі проблемні ділянки, вже є карти, схеми. Вся ця робота вже зроблена і реально в середу ми готові підписати договір з новою компанією. Але це враховуючи, якщо компанія «Ві.Ай.Пі» не виведе людей і не буде сама це все виправляти», - каже Черняхович.

Про те, хто закінчуватиме реконструкцію та в які терміни у міській раді поки не говорять.

«Треба спочатку нормально розірвати договір з цією компанією, яка там є. І далі ми визначаємося, коли ми закінчимо всі розриті ділянки, ми будемо дивитися скільки у нас часу залишиться для того, щоб починати якесь будівництво. Тобто, нам треба розуміти, що якщо ми щось розрили, то треба відразу його дуже швидко зробити, а не залишити розруху, як було в минулому році», - вважає радник міського голови.

Та навіть приблизні терміни остаточного завершення реконструкції тротуарів в центрі Житомира прогнозувати ніхто не береться. І поки управління капітального будівництва міської ради вестиме претензійно-позивну роботу із ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», а у муніципалітеті шукатимуть нових виконавців для завершення капітального ремонту тротуарів, містянам слід обережно ходити вулицями та слідкувати, щоб спритні житомиряни не розібрали плитку на сувеніри.

Як повідомляв Житомир.info, на капітальний ремонт тротуарів у центрі Житомира в 2016 році виділили 19 млн 314,3 тис. грн. Переможцем тендеру міськради на проведення капітального ремонту тротуарів по вул. В. Бердичівській стала «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» з Львівщини. 22 листопада минулого року мер Сергій Сухомлин говорив, що не підпише акти виконаних робіт, а підрядник обіцяв до середини грудня закрити всі розриті ділянки. В січні цього року Сухомлин розповідав, що реконструкцію тротуарів в центрі Житомира будуть завершувати місцеві фірми, яких визначать на «внутрішньому» конкурсі. У лютому стало відомо, що львівська будівельна компанія ТОВ «Ві.Ай.Пі.» подала судовий позов на 2,5 млн грн, які їм міська влада не доплатила за роботу, згодом ТОВ повідомило, що вони досягли з міськоє владою консенсусу.

 24 березня цього року на Київській, між вулицями Небесної сотні та Покровською, ТОВ «ВІ. АЙ. ПІ. Будівельна компанія» відновила роботи з укладання плитки. Після орилюднення ухвали суду, в якій зазначається, що розслідування реконструкції тротуарів виясило, що  ьвівська фірма та посадовці УКБ нанесли збитки бюджету на 3 млн грн, керівництво львівської компанії зробило офіційну заяву, назвавши оприлюднену інформацію «нічим не обґрунтованою». 27 квітня львівська фірма повідомила про призупинення реконструкції тротуарів в центрі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі