Місто

На усунення недоліків з укладання плитки Житомирська міськрада планує витратити більше 2 млн грн

13 June 2017, 15:22

Допоки Житомирська міськрада через суд намагається розірвати договір із львівською компанією, яка неякісно поклала плитку у місті, помилки останніх взялися виправляти житомирські компанії.

Про це на брифінгу 13 червня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми розпочали роботу по вул. Київській, сьогодні-завтра розпочинаються роботи по вул. Бердичівській, там інша житомирська компанія виходить. Це все робиться у рамках усунення недоліків. У договорі  ми знайшли можливість відповідно до прописаних норм використовувати роботу інших компаній по усуненню недоліків, якщо вони були допущені зі сторони львівського підрядника. Там не тільки закриття не закритих ділянок, а й переукладання плитки на деяких ділянках, де неякісно були проведені роботи, встановлення зливних систем, встановлення бордюрів і т. п. Тому компанії, які зайшли - це житомирські компанії, вони продовжують цю роботу», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На питання, чому недоліки не усуває львівська компанія та скільки це коштуватиме міському бюджету, мер Житомира відповідає.

«Ми їм не доплатили по актам виконаних робіт. Наскільки я пам’ятаю, то там 2 або 2,5 млн грн, і за рахунок цих коштів житомирські компанії усувають недоліки, і ці гроші будуть виплачені житомирським компаніям», - каже Житомирський міський голова.

У міськраді кажуть: змінили не лише компанію з укладання, а й виробника плитки.

«Плитку зараз теж поставляють від іншого заводу. Виробник з Житомирської області «Юнігран», який розробив форми під нашу плитку. Поставляє плитку із відстрочкою платежу, а коли ми завершимо усі юридичні процедури із  львівською компанією ми із ними розрахуємось», - пояснює Сергій Сухомлин.

Зрештою, міський голова зазначає: залучити нових підрядників зможуть лише тоді, коли завершиться судова тяганина із львівською компанією.

«Як тільки офіційно розірвемо договір із львівською компанією, то це дасть нам право заводити на реконструкцію тротуарів підрядників у повному обсязі. І не тільки на ті вулиці, які потрібно завершувати, а на інші вулиці в центрі міста та починати працювати по ним», - зазначив мер Житомира.

Нагадаємо, 4 травня мер Житомира Сергій Сухомлин сказав, що усувати недоліки, виявлені під час капітального ремонту тротуарів по вулиці Великій Бердичівській, Київській і Театральній, скоріше за все буде житомирська компанія «Техбудіндустрія».

Як повідомляв Житомир.info, на капітальний ремонт тротуарів у центрі Житомира в 2016 році виділили 19 млн 314,3 тис. грн. Переможцем тендеру міськради на проведення капітального ремонту тротуарів по вул. В. Бердичівській стала «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» з Львівщини. 22 листопада минулого року мер Сергій Сухомлин говорив, що не підпише акти виконаних робіт, а підрядник обіцяв до середини грудня закрити всі розриті ділянки. В січні цього року Сухомлин розповідав, що реконструкцію тротуарів в центрі Житомира будуть завершувати місцеві фірми, яких визначать на «внутрішньому» конкурсі. У лютому стало відомо, що львівська будівельна компанія ТОВ «Ві.Ай.Пі.» подала судовий позов на 2,5 млн грн, які їм міська влада не доплатила за роботу, згодом ТОВ повідомило, що вони досягли з міськоє владою консенсусу.

 24 березня цього року на Київській, між вулицями Небесної сотні та Покровською, ТОВ «ВІ. АЙ. ПІ. Будівельна компанія» відновила роботи з укладання плитки. Після орилюднення ухвали суду, в якій зазначається, що розслідування реконструкції тротуарів виясило, що  ьвівська фірма та посадовці УКБ нанесли збитки бюджету на 3 млн грн, керівництво львівської компанії зробило офіційну заяву, назвавши оприлюднену інформацію «нічим не обґрунтованою». 27 квітня львівська фірма повідомила про призупинення реконструкції тротуарів в центрі Житомира.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі